Șefii SRI și SIE au lehamite la integritate

Conducerea a două dintre cele mai importante servicii secrete de la noi n-a catadicsit să respecte legislația privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice.

„Nedepunerea declarațiilor de avere și de interese se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei”

Potrivit Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, ”Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”.

Dar, directorii Serviciului Român de Informații (SRI) și Serviciului de Informații Externe (SIE), Eduard Raul Hellving și Gabriel Vlase, n-au catadicsit să-și depună declarațiile de avere și de interese.

De ce? Poate pentru că sunt la butoane! În Legea nr. 176/2010 se stipulează clar la articolul 29 că ”Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum și nedeclararea, în declarația întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei”.

Oare îi va amenda ANI pe ceo doi șefi de servicii secrete pentru că au rămas corigenți la integritate?

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole