Șeful Azomureș și-a dat demisia, după ce activitatea s-a redus din nou

Publicat: 28 sept. 2022, 16:45, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
Șeful Azomureș și-a dat demisia, după ce activitatea s-a redus din nou
Harri Kiiski, drectorul general al Azomureș, în ultimii cinci ani, și-a dat demisia de la conducerea combinatului din motive persoane, anunță compania. În locul lui va veni, de la 1 octombrie, Josh Zacharias, care va avea în coordonare și activitatea comercială, poziție pe care o deține din ianuarie 2020.
Pe parcursul lunii octombrie, cei doi vor lucra împreună pentru asigurarea unei tranziții fără probleme.
„După aproape 5 ani de activitate în Azomureș, Harri Kiiski a demisionat din funcția de Director General, din motive personale. Harri Kiiski a asigurat conducerea companiei într-o perioadă fără precedent în istoria Azomureș, în timpul pandemiei de Covid și, mai recent, în timpul crizei energetice aflate încă în curs de desfășurare”, se arat[ ]ntr=un comunicat al Azomureș.
La mijlocul lunii, firmele care asigură diverse servicii de mentenanţă pe platforma Azomureş au fost anunţate că li se va reduce activitatea cu cel puţin 30%, însă vor fi afectați și alți peste 200 de angajați direcți ai Azomureș. Anterio, în iunie, Azomureș a comunicat că îşi închide temporar producţia de amoniac din cauza preţurilor la gaz. Anterior, producția mai fusese oprită din decembrie 2021, până în aprilie 2022.