Șeful DSP Iași: Va fi ca în Italia, vom alege cine moare şi cine nu

La ATI Covid în Iași nu mai intră nimeni decât dacă moare cineva, iar medicii vor fi obligați să decidă pe cine tratează sau nu, așa cum s-a întâmplat în Italia, în primul val al pandemiei, a declarat Vasile Cepoi, șeful DSP Iași.

”În acest moment nu mai avem niciun loc la ATI Covid. Am atins maximum de extindere la care se putea ajunge. Dacă în continuare comportamentul va fi acela de a nu respecta măsurile de protecţie şi de limitare a răspândirii virusului, şi dacă în continuare adresabilitatea la vaccin va fi aceeaşi, probabil că vom ajunge în situaţia să îi tratăm pe cei cu mai multe şanse. Să stabilim pe cine tratăm şi pe cine nu tratăm, aşa cum a fost în Italia şi Spania în valul anterior“, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iaşi, scrie Ziarul de Iași.

Vineri au fost confirmate încă 192 de cazuri noi în judeţul Iași. Gradul de ocupare pe zona de confirmaţi era de 70-80%.

La Spitalul de Copii Sfânta Maria, cinci mici pacienţi erau în ATI, iar alţi cinci pe zona roşie Covid.

La Maternitatea „Elena Domana“, cinci viitoare mame depistate pozitiv erau monitorizate, iar la Spitalul Clinic „C.I. Parhon“, opt pacienţi sunt infectaţi, dintre care unul la ATI, iar alţi şapte urmează tratament la secţia de dializă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...