Șeful DSP Sibiu: Ne pregătim de valul cinci. Cei vaccinați au un sentiment de relaxare și nu poartă corect masca

Lucian Blăguțiu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, avertizează că în mod sigur vom ajunge să trecem prin valul patru al pandemiei de Covid 19.

Urmează să ne pregătim de valul cinci. Va veni sigur. Asta pentru că și cel vaccinat va transporta virusul, în plus ,avem destui nevaccinați. Migrarea populației există, contactele sunt multe”, a declarat Lucian Blăguțiu, conform Turnul Sfatului.

Șeful DSP critică o parte dintre vaccinați, susținând că unii consideră că sunt protejați și nu mai sunt atenți la cum poartă masca.

Nu știu dacă ați observat, dar cei vaccinați au un sentiment de siguranță și de relaxare, nu poartă corect masca sau nu o poartă deloc. Ei simt că deja au drepturi. Legislația e pentru toți, nu pentru unii. Da, tu ai drepturi, dar te comporți pe stradă la fel ca ceilalți, nevaccinați. În interior, acolo, da. Există un sentiment de relaxare și de siguranță că te-ai vaccinat. Am avut caz de 50 de ani care a decedat de Covid și caz de 70 de ani cu hipertensiune și diabet care a plecat pe picioarele lui, nevaccinat. Este o excepție care confirmă regula”, a explicat Blăguți.

Șeful DSP mai spune că după acest val, este posibil ca virusul să afecteze mai mult copiii.

Faptul că Pfizer și-a adaptat vaccinul și pentru grupa de vârstă 2-12 ani mi se pare că se pregătește intens lupta cu acest virus și avem de luptat cu el până în 2024”, a spus doctorul.

Acesta consideră că atât timp cât există persoane nevaccinate, vom avea focare.

Câtă vreme vor fi nevaccinați într-o proporție mai mare de 10-15%, așa va fi, vom avea valuri. Dacă avem o parte din populație imunizată, virusul atacă populația neimunizată și vom putea avea focare. Inclusiv într-o țară, putem avea focare. Dar una e să gestionezi un focar și alta e să ai spitalele colmatate. Asta se și admite. Există populație care nu vrea să se vaccineze, vom avea focare. Dar va fi diferit, mai ușor de gestionat”, a punctat Blăguțiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...