Șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, cercetat de DNA pentru fapte de corupție

Publicat: 29 aug. 2023, 11:00, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, cercetat de DNA pentru fapte de corupție

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău, Laurențiu Pantazi, se află sub cercetare din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în legătură cu multiple acuzații de corupție. Potrivit unei sesizări formulate de foști membri ai IPJ Buzău, acuzațiile vizează presupusa implicare a lui Pantazi în primirea de bunuri și servicii de la persoane cercetate penal, subalterni și alte surse, în schimbul unor favoruri și informații confidențiale.

Conform informațiilor din sesizare, acuzațiile se referă la perioada cuprinsă între 2017 și 2019, când se presupune că Pantazi ar fi acceptat diferite bunuri și recompense financiare de la indivizi sub investigație penală. De asemenea, el este acuzat că ar fi beneficiat de servicii turistice oferite gratuit și că aceste avantaje ar fi influențat modul său de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, conducând la furnizarea incorectă de informații și documente false.

Dosarul inițial ar fi fost înregistrat în 2020 la DNA Ploiești, însă, în octombrie 2022, procurorul șef al DNA a decis disjungerea acestuia la sediul central al instituției.

Șeful IPJ Buzău acuzat că a primit un ceas de aur de la un interlop

Într-o declarație pentru Ziarul Puterea, o sursă judiciară a dezvăluit că investigația vizează și o presupusă colaborare dintre Laurențiu Pantazi și un individ cunoscut în mediile interlope din Buzău, numit Costel Feraru. Acesta din urmă ar fi susținut că Pantazi i-ar fi furnizat informații confidențiale despre anchetele în care era implicat, în schimbul unor avantaje, precum un ceas de aur.

Feraru a declarat în exclusivitate pentru Ziarul Puterea că l-a cunoscut pe Pantazi prin intermediul unui prieten comun și că au purtat discuții în biroul acestuia de la IPJ Buzău, dar că nu a oferit șpagă pentru protecție. Acesta a subliniat că, în cazul în care era avertizat de către un șef de poliție, era pregătit pentru orice anchetă și putea fugi înainte să fie reținut.

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit că procurorii DNA au identificat o convorbire din 2010, între Pantazi și Feraru cu privire la un scandal într-un local public, însă discuția nu are legătură cu sesizarea inițială și a avut loc cu 10 ani înainte ca Feraru să fie subiectul investigațiilor.