Șeful NATO: Nu am văzut niciun semn a reducerii prezenței militare rusești. Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că până acum nu a văzut niciun semn al reducerii prezenței militare rusești în apropiere de frontierele Ucrainei.

Jens Stoltenberg cere oficial Moscovei să retragă atât militarii, cât și armamentul. Pe de altă pate, el spune că eforturile diplomatice oferă „motive pentru un optimism prudent”.

Declarația vine după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat că o parte din trupele poziționate la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciții militare.

„Nu am văzut niciun semn al reducerii prezenței militare rusești la granița cu Ucraina, dar vom continua să monitorizăm situația. Vom urmări să vedem ce face Rusia(…)Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo. Mișcarea acestor trupe nu reprezintă o retragere clară”, a spus Stoltenberg într-o conferință de presă.

Stoltenberg a cerut oficial Rusiei să-și retragă atât trupele, cât și tehnica militară din apropierea frontierelor.

„Cu toată această tehnică militară, Rusia poate invada Ucraina fără efort suplimentar, în orice moment”, a continuat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a adaugat că „semnalele” venite de la Moscova în ceea ce privește eforturile diplomatice oferă „motive pentru un optimism prudent”.

În ultimele luni, Rusia a masat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...