Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, dus de urgență la spital

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a ajuns din nou la spital, după spitalizările din decembrie 2023 şi ianuarie, din cauza unui diagnostic de cancer. Acum, Austin a fost transportat duminică la un spital din Washington D.C. pentru tratarea unor „simptome care sugerează o problemă urgentă la vezica urinară”.

Lloyd Austin, șeful Pentagonului, în vârstă de 70 de ani, şi-a păstrat atribuţiile în timpul spitalizării sale, a declarat secretarul de presă al Apărării, generalul-maior Pat Ryder.

Austin a fost dus la spital de către echipa sa de securitate, în jurul orei locale 14:20, însă nu a fost internat.

De această dată, Casa Albă şi Congresul au fost anunţate de vizita la spital, la fel şi adjunctul secretarului apărării şi preşedintele Statului Major Întrunit.

„Vom furniza o actualizare a stării secretarului Austin cât mai curând posibil”, a declarat Ryder.

La acest moment, Austin îşi păstrează atribuţiile, însă secretarul adjunct al apărării, Kathleen Hicks, este pregătită să preia atribuţiile dacă va fi necesar.

Austin a mers la spital cu sisteme de comunicaţii neclasificate şi clasificate, care sunt necesare pentru atribuţiile sale.

Luna trecută, Austin a fost criticat, deoarece nu a dezvăluit un diagnostic de cancer, iar de spitalizările sale ulterioare din decembrie şi ianuarie, nici măcar preşedintele Joe Biden nu a știut.

Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze și urmează să depună mărturie în faţa Congresului pe 29 februarie cu privire la această situaţie. Incidentul a declanşat, însă, un adevărat scandal politic. Unii republicani proeminenţi, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, au cerut ca Austin să fie demis din funcţie.

Austin este un general în retragere cu patru stele care a condus forţele din Irak şi este primul secretar al apărării de culoare din America.

Președintele Biden a declarat că are încredere în Austin, deși a fost de acord că modul cum a procesat acesta a fost „o eroare de judecată”.

Ce s-a întâmplat cu Austin în ianuarie

Congresul american a lansat o anchetă, în ianuarie, în cazul Lloyd Austin, șeful Pentagonului, care s-a operat de cancer de prostată. Timp de câteva zile nimeni nu a știut, inclusiv preşedintele american Joe Biden, că Austin a fost internat, ceea ce a stârnit o reacţie politică majoră.

Preşedintele american Joe Biden nu a ştiut câteca zile că secretarul Apărării, Lloyd Austin, are cancer de prostată, a anunțat Casa Albă, la scurt timp după ce Pentagonul a anunțat despre boala de care suferă Austin.

Congresul a demarat o investigație în acest caz, după ce s-a aflat că Austin a fost spitalizat de la 1 ianuarie la Centrul medical militar naţional Walter Reed. Partea ciudată este faptul că Pentagonul a ascuns publicului, Casei Albe şi Congresului timp de câteva zile, acest lucru, ceea ce a declanşat o reacţie politică majoră.

Secretul a fost atât de mare că până nici propria adjunctă a lui Austin, Kathleen Hicks, nu a știut nimic de internare, fiind convinsă că Austin se afla în vacanţă la Puerto Rico, să preia o parte din atribuţiile sale, pe 2 ianuarie.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole