Șeful Pentagonului, testat pozitiv pentru COVID-19. Lloyd Austin este vaccinat

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, cu simptome uşoare, dar va continua să îşi exercite prerogativele în timpul carantinei de cinci zile pe care o va petrece acasă.

Lloyd Austin, care este vaccinat anti-COVID, inclusiv cu doza de rapel, a declarat că s-a întâlnit ultima dată cu preşedintele Joe Biden pe 21 decembrie, cu mai mult de o săptămână înainte de a începe să aibă simptomele virusului, scrie Reuters.

„Aşa cum mi-a explicat medicul meu, statutul meu de (persoană) complet vaccinată şi rapelul primit la începutul lunii octombrie au făcut ca infectarea să fie mult mai uşoară decât ar fi fost în caz contrar”, a adăugat Lloyd Austin.

Şeful Pentagonului a mai declarat că a solicitat să fie testat duminică, după ce a avut simptome în timp ce se afla în vacanţă, la domiciliu.

Mai multe articole...

3 COMENTARII

 1. Cinci puteri nucleare globale s-au angajat luni să prevină răspândirea armelor atomice și să evite conflictele nucleare, într-o declarație comună rară, punând deoparte tensiunile în creștere Vest-Est pentru a reafirma obiectivul unei lumi fără arme nucleare.

  „Credem cu tărie că trebuie prevenită răspândirea în continuare a unor astfel de arme”, au spus membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, China, Franța, Rusia, Marea Britanie și Statele Unite, adăugând: „Un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată”.

  Declarația conținea, de asemenea, angajamentul de a respecta un articol cheie din TNP, în temeiul căruia statele s-au angajat să dezarmeze complet nuclear în viitor.

  „Rămânem angajați cu obligațiile noastre TNP, inclusiv obligația noastră în temeiul articolului 6” privind un tratat de dezarmare generală și completă sub control strict.

  Potrivit ONU, un total de 191 de state au aderat la tratat. Prevederile tratatului cer o revizuire a funcționării acestuia la fiecare cinci ani.

 2. Rusia este „foarte probabil” să invadeze Ucraina și ar putea fi descurajată doar de „sancțiuni enorme”, a declarat duminică președintele comisiei de informații a Camerei SUA.

  Adam Schiff a mai spus că o invazie s-ar putea întoarce împotriva Moscovei, atrăgând mai multe țări în alianța militară NATO.

  „De asemenea, cred că un factor de descurajare puternic este înțelegerea că, dacă invadează, va aduce NATO mai aproape de Rusia, nu o va îndepărta mai departe”, a spus el.

  După ce democratul din California a vorbit, Casa Albă a spus că Joe Biden a vorbit cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy.

  Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a declarat într-o declarație: „Președintele Biden a spus clar că Statele Unite și aliații și partenerii săi vor răspunde decisiv dacă Rusia va invada în continuare Ucraina”.

  Pe Twitter, Zelenskiy a spus: „Prima discuție internațională a anului cu [Biden] dovedește natura specială a relațiilor noastre.”

 3. Vucic a declarat luni că Serbia „rămâne pe calea europeană”, dar a adăugat că va continua să „hrănească” legăturile sale amicale cu Rusia și China.

  Pentru a adera la UE, Serbia are nevoie de sprijinul tuturor națiunilor membre UE, dar guvernul a menținut relații înghețate cu țara balcanică Croația, ultimul nou membru admis în bloc.

  Croația, care este, de asemenea, membră a NATO, se află într-o mini cursă de înarmare cu Serbia, care a primit recent șase avioane de luptă MiG-29 uzate din Rusia și încă patru de acest tip din Belarus. În noiembrie, guvernul croat a anunțat achiziționarea a 12 avioane de luptă Rafale din Franța.

  BELGRAD, Serbia (AP) — Președintele Serbiei a lăudat luni un alt transport de arme din Rusia, în ciuda temerilor din Balcani că recenta consolidare militară a țării ar putea duce la mai multe tensiuni în regiunea europeană afectată de război.

  Președintele Aleksandar Vucic a participat la un exercițiu de antrenament la o bază militară de lângă Belgrad, care a inclus rachete ghidate antitanc Kornet achiziționate recent.

  „Sunt mulțumit că soldații noștri sunt fericiți de achiziția de Kornets din Rusia”, a spus Vucic. „Este probabil una dintre cele mai bune arme antitanc din lume.”

  „Kornetul este un instrument defensiv important pentru a descuraja pe oricine de la o potențială agresiune împotriva țării noastre”, a spus Vucic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole