Șeful Poliției Eforie, pus sub control judiciar de DNA: Acesta cerea 300 de lei pentru a-i tolera pe vânzătorii clandestini

Șeful Poliției orașului Eforie, județul Constanța, este anchetat de procurorii anticorupție pentru luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu. Potrivit unui comunicat transmis de Direcția Națională Anticorupție, Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit câte 300 de lei pe zi pentru a proteja anumite activități de comerț neautorizat în stațiune.

Potrivit sursei citate, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 31 august, față de șeful Poliției Eforie, pentru luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

Anchetatorii susțin că Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit sume de bani pentru a permite activități de comerț neautorizat în stațiune.

Șeful Poliției Eforie primea mită pentru a tolera vânzătorii clandestini

Conform acestora, șeful Poliției orașului Eforie ar fi primit în mod repetat de la o persoană fără calitate specială, sume de bani, pentru  ca în schimb să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a permite şi de a proteja desfăşurarea unor activităţi de comerţ clandestin în Staţiunea Eforie din judeţul Constanţa.

„Ar fi vorba de tolerarea unor activităţi de comerţ clandestin/neautorizat care să se poată desfăşura fără aplicarea de sancţiuni contravenţionale şi fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele staţiunii Eforie”, se arată în comunicat.

Procurorii anticorupție menționează că șeful Poliției orașului Eforie ar fi primit 300 lei/zi, primind banii o dată la câteva zile, locul de întâlnire fiind în apropierea sediului Poliției.

“La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliţiei oraşului Eforie i-ar fi colectat, în mod repetat, de la persoanele interesate de obţinerea protecţiei pentru activităţile de comerţ clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea şi primea bani şi pentru presupuse informaţii despre controalele efectuate de autorităţi”, a precizat sursa citată.

Trafic de influență la Poliția orașului Eforie

Totodată, Cornel Gabriel Coteanu i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 de lei aplicată unei persoane pentru contravenţii la regimul rutier, cu sancţiunea avertismentului, măsură pe care numai instanţa de judecată o putea dispune.

În timpul controlului judiciar, Cornel Gabriel Coteanu nu îşi poate exercita profesia de poliţist şi nici funcţia de şef al Poliţiei Eforie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...