Șeful TikTok a fost pus la zid în timpul audierilor din Congresul SUA: „TikTok este un cancer”

Directorul general al rețelei de socializare TikTok, Shou Chew, a apărut joi în fața Comisie pentru Energie și Comerț din Congresul american unde a fost interogat cu privire la securitatea datelor și siguranța utilizatorilor. Rețeaua socială TikTok este acuzată că este „o armă a Partidului Comunist Chinez” și că promovează comportamente periculoase în rândul tinerilor.

Această audiere vine în contextul în care reprezentații SUA cer companiei ByteDance, care are pachetul majoritar de acțiuni la TikTok, să vândă rețeaua de socializare unei companii din afara Chinei. În caz contrar, rețeaua TikTok ar putea fi interzis în SUA.

Se ia în calcul ca TikTok să fie interzis în SUA

În deschiderea audierilor, președinta Comisiei pentru Energie și Comerț, Cathy McMorris Rodgers, i-a transmis direct lui Shou Chew că TikTok ar trebui să fie interzis.

„Nu credem că TikTok va îmbrățișa vreodată valorile americane, valori ce țin de libertate, drepturile omului și inovație. Platforma dumneavoastră ar trebui să fie interzisă. Mă aștept ca astăzi să ziceți orice pentru a evita acest deznodământ… Nu vă credem. De fapt, pe măsură ce sărbătoriți faptul că aveți 150 de milioane de utilizatori americani de TikTok, devine clar că Congresul trebuie să acționeze de urgență. Vorbim de 150 de milioane de americani de la care (Partidul Comunist Chinez n.r.) poate aduna informații sensibile”, a spus Cathy McMorris Rodgers, potrivit CNN.

Mark Warner, preşedintele democrat al comitetului select al Senatului pentru informaţii, care a fost unul dintre principalii susţinători ai proiectului de lege, a declarat după audiere că Chew nu a spus „nimic” pentru a linişti temerile că TikTok ar fi la cheremul Partidului Comunist Chinez, conform zf.ro.

Pe lângă preocupările legate de securitatea naţională, legislatorii au mai susţinut că aplicaţia nu avea procese de moderare adecvate şi că nu era sigură pentru copii, fiind descrisă de unul dintre ei ca un „cancer, precum fentanilul, un alt export al Chinei, care provoacă dependenţă şi moarte”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...