Semnal de alarmă în sezonul murăturilor: Marile magazine din București și Ilfov au la vânzare oțet falsificat

ANPC anunță că a descoperit 11.500 de litri de oțet falsificat în magazinele marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora. Acțiunea insepctorilor a avut loc la unitățile din București și Ilfov.

Conform ANPC, echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au făcut controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri vizând verificarea corelației dintre denumire și compozitie a oțetului existent pe piață. Au fost prelevate eșantioane de oțet aflate la vânzare, care au fost analizate în laboratoare.

ANPC precizează că în urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum și ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eșantioanele prelevate din oțetul existent la vânzare pe piața din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vișine, este, de fapt, un produs obținut dintr-o materie primă preponderent diferită față de cea declarată în denumirea produsului.

Ca atare, echipele CRPC București-Ilfov au verificat existența la comercializare a loturilor din sortimentele de oțet la care, urmare a analizelor de laborator, a rezultat că sunt neconforme.

Acțiunea ANPC

  • A fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oțet;
  • Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 20.000 de lei;
  • S-a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip aflate la vânzare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole