Semnal: Potrivit unui sondaj, 1,3 milioane de britanici ar suferi de ”long Covid”

Potrivit unui sondaj al Biroului național de statistici al Regatului Unit, publicat în data de 6 ianuarie a.c., 1,3 milioane de persoane prezentau simptome ”long Covid”, ceea ce reprezintă 2% din populația țării.

Covid long este o boală încă puțin cunoscută, dar care ar putea avea repercusiuni majore asupra societății în viitorul apropiat. Când unele simptome ale Covid-19 persistă și după patru săptămâni de infecție, vorbim despre ”long Covid”. Este o afecțiune dificil de identificat, pentru că nu este detectabilă cu testele PCR sau antigenice folosite pentru Covid-19.

Din această cauză, Biroul național de statistici din Regatul Unit a efectuat un amplu sondaj pentru a stabili câte pesoane sunt afectate de această boală. Eșantionul a fost format din 352.000 de persoane, reprezentativ pentru populația britanică.

Simptome ”long Covid”

”Aproximativ 1,3 milioane de persoane din Marea Britanie au simptome de Covid care persistă și după patru săptămâni de la infectare, ceea ce înseamnă ”long Covid”, Covid de lungă durată”, scrie site-ul web al BBC, precizând că aceste cifre publicate azi (6 ianuarie) se referă la un studiu ce vizează cele patru săptămâni premergătoare datei de 6 decembrie 2021.  

Surprinzător, 40% dintre persoanele intervievate au declarat că s-au pozitivat cu cel puțin un an în urmă, ceea ce arată cât de persistent poate fi ”long Covid”.

De asemenea, sondajul furnizează informații cu privire la simptomele pe care le prezintă persoanele afectate de ”long Covid”: ”51% stare de oboseală, 37% pierderea mirosului, 36% probleme de respirație și 28% dificultăți de concentrare”, transmite BBC. Pentru 20% dintre intervievați, simptomele ”long Covid” sunt atât de pregnante încât le limitează în mod accentuat capacitatea de a efectua activități curente.

Vaccinare

Potrivit doctorului David Strain, acest studiu demonstrează că vaccinarea este eficace inclusiv contra ”long Covid”, mai transmite BBC.

Faptul că aceste cifre nu au crescut  proporțional cu creșterea numărului noilor cazuri (care au explodat în Regatul Unit) arată că vaccinarea reduce riscul nu numai de deces și spitalizare, ci și riscul de a face ”long Covid”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole