Senat – Cine va avea dreptul să concesioneze pajiști aflate în domeniul public

Utilizarea pajiștilor aflate în domeniul public al comunelor, orașelor, municipiilor se va putea face numai de către crescătorii de animale, persoane fizice sau juridice care au animale înscrise în Registrul Naţional al Exploatațiilor (RNE) și/sau in Sistemul de identificare și înregistrare a ecvideelor (SIIE), potrivit unei propuneri aprobate de Senat. 

Miercuri, în Plenul Senatului României a fost votată propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru completarea Legii Fondului Funciar nr. 18/1991, a anunțat președintele Comisiei pentru agricultură din Senat, George Scarlat pe Facebook.
În cadrul Comisiei de Agricultură a fost propus un amendament conform căruia dreptul de a concesiona suprafețele de pășune pe o perioadă de minimum 7 ani – maximum 10 ani, revine doar crescătorilor de animale (având obligația de a asigura o încărcătură minimă de 0,3 UVM/ha cu obligația să aibă animalele înscrise în RNE și/sau în SIIE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...