Senatoarea Șoșoacă, experiment halucinant la protest. Sacul negru în care sunt puși cei care mor de COVID-19

Publicat: 05 apr. 2021, 14:30, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Senatoarea Șoșoacă, experiment halucinant la protest. Sacul negru în care sunt puși cei care mor de COVID-19

Senatoarea Diana Şoşoacă a participat la un protest duminică seara în fața primăriei din Buzău, acolo unde a adus și un sac negru făcând referire la bolnavii de COVID-19 care sunt înmormântați într-un astfel de sac după ce au decedat.

Politiciana s-a alăturat, duminică, unui grup de 30 de protestatari care au aşteptat-o pe treptele clădirii în care se află sediul Primăriei Buzău, scrie Realitatea.net.

Ea a venit cu un sac negru, pe care l-a prezentat ca fiind de tipul celor în care sunt înmormântaţi cei care mor de COVID-19. Împreună, au protestat împotriva restricțiilor impuse în pandemie.

În cursul zilei, 60 de persoane, printre care şi adolescenţi şi copii, au protestat mărşăluind prin oraş, a mai precizat sursa citată.

Regulile la înmormântare în cazul bolnavilor COVID-19 se vor schimba în perioada următoare, înainte de Paşte

Pacientul COVID va avea dreptul să cheme preotul la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare şi nu pus în saci de plastic.

De asemenea, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia şi cultul religios, potrivit modificărilor precizate duminică de Victor Opaschi, șeful Secretariatului de stat pentru culte, la Antena 3.

Astfel, am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Astfel, în perioada internării în spital, pacientul cu coronavirus poate beneficia la cerere de asistenţă religioasă, adică poate veni preotul la spital.

Decedatul va putea fi îmbrăcat, nu ca acum pus în saci de plastic, iar sicriul se va putea depune în capelă.

Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, se va respecta tradiţia şi ritualul fiecărui cult religios, iar incinerarea sau înmormântarea se va face cu sicriul sigilat“, a precizat Victor Opaschi.

Până acum, persoana decedată era transportată de la spital la morgă în saci impermeabili dubli.

Citește și: