Senatorul Andrei Postică a demisionat din USR: „Mă aflu în trenul care a părăsit Gara Noul USR”

O nouă demisie din echipa parlamentarilor USR. După ce în urmă cu două săptămâni își anunța demisia deputata Cosette Chichirău, a demisionat din partid și senatorul Andrei Postică, fost președinte al USR Galați.

Andrei Postică, în vârstă de 45 de ani, a fost votat de gălățeni la alegerile parlamentare din 2020, pentru că era unul din noii veniți în politica locală, dominată de „vechea gardă”, din anii 90. Postică a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați și, înainte de a intra în politică, a fost manager de proiect și expert fonduri europene în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud Est de la Brăila, dar și responsabil în monitorizarea implementării proiectelor finanțate prin POR.

Neînțelegerile din echipa conducerii centrale a USR, dar și tensiunile interne care macină de doi ani organizația USR Galați, fără ca liderii de la centru să găsească o soluție care să pună capăt certurilor, l-au determinat pe senatorul Andrei Postică să ia decizia de a demisiona din partid.

„Mă aflu în trenul care a părăsit Gara Noul USR”

În anunțul demisiei sale din partid, senatorul USR de Galați, Andrei Postică, a făcut aluzie la faptul că actualul lider al USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, nu a reușit reformeze partidul pentru a-l transforma în „Noul USR”, așa că senatorul a luat decizia de a părăsi „Gara Noul USR” cu primul tren.

Mă aflu în trenul care a părăsit Gara Noul USR. Nu-s primul şi probabil nici ultimul.

Toate-n lume sunt trecătoare, oameni vin şi trec mereu. Aşa se rezumă viaţa noastră a tuturor. Politica nu poate face notă discordantă. Vă anunţ, cu mare tristeţe, că momentul pe care nu mi l-am dorit, a sosit. Acum câteva minute mi-am înaintat demisia din USR şi voi activa ca senator neafiliat în Parlamentul României. După 7 ani despărţirea era inevitabilă.

Ce îmi doresc eu să fac nu se regăseşte în agenda actualei conduceri, conducere care a avut de-a lungul timpului sprijinul meu, încrederea mea, votul meu. Suntem în garnituri de tren diferite de ceva timp, iar astăzi macazul ne-a trimis spre alte direcţii. Sper ca demisia mea să fie una cu folos pentru ambele părţi.

Rămân senator neafiliat, îmi voi duce la capăt mandatul în folosul cetăţenilor şi al României şi voi face tot ce ţine de mine pentru a respecta Constituţia României şi statul român. Mulţumesc colegilor de bun simţ, educaţi şi inteligenţi care mi-au fost aproape, mi-au fost sprijin. O adevărată oază într-un deşert de ipocrizie. Fără ei ar fi fost infinit mai greu. Mulţumesc USR pentru tot ce mi-ai oferit şi învăţat în toţi aceşti ani. O lecţie de viaţă care m-a maturizat deplin şi care mi-a arătat cu adevărat faţa politicii din România. Când Dumnezeu închide o uşă… deschide undeva o fereastră. Rămas bun USR… !”, a scris senatorul pe pagina sa de socializare.

În USR Galați, tensiuni și alegeri trucate de Dan Barna și fostul lider, Bogdan Rodeanu

Demisia senatorului Andrei Postică era previzibilă în condițiile tensiunilor care macină organizația USR Galați de peste doi ani. La alegerile din 2021, membrii USR Galați nu l-au mai susținut în funcția de lider al organizației pe deputatul Bogdan Rodeanu, căruia i-au reproșat eșecul asocierii cu PNL Galați la alegerilor locale din 2020, dar și lipsa de implicare în activitatrea organizației.

Noul președinte al USR Galați a devenit senatorul Andrei Postică, secondat de 7 vicepreședinți, 5 de la „Plus” și doi de la USR. Dar nici noua formulă a conducerii organizației nu a stins tensiunile interne.

Postică ar fi trebuit să își continue mandatul de președinte al USR Galați în iunie 2023, dar a demisionat în luna ianuarie, motivându-și demisia prin „unele neînțelegeri principiale și ideologice cu o parte dintre membrii Biroului Județe

an”.

Alegerile din vara lui 2023 au turnat gaz pe foc după ce s-a descoperit că au fost trucate de Dan Barna și fostul președinte al organizației, deputatul Bogdan Rodeanu, care cu două zile înaintea conferinței de organizare a alegerilor din USR Galați s-au întâlnit cu câțiva lideri locali la restaurantul Hotelului „Vega”, de pe Faleza Dunării, unde au stabilit noua componență a conducerii USR Galați.

La alegeri a fost votată întocmai lista stabilită de Dan Barna și Bogdan Rodeanu și de fapt asta este marea problemă a USR Galați.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole