Senatorul PNL Daniel Fenechiu: Companiile din zona energiei, scăpate de sub control de liberalizarea pieței, au fost mai ingenioase!

Companiile din zona energiei, scăpate de sub control de liberalizarea pieței, au găsit metode și au fost mai ingenioase decât mecanismul guvernamental și, astfel, am ajuns la situația în care suntem, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

În momentul în care există o problemă, e o regulă certă – întotdeauna e de vină ministrul, da? Asta este regula pe care merge toată lumea. Virgil Popescu este în momentul de față blamat pentru anumite declarații. Pe Virgil Popescu există o foarte mare presiune, o presiune care în ultimă instanță pornește de la faptul că sunt niște probleme și oamenii vor ca cineva să le rezolve – cine? Virgil Popescu. Ei bine, Virgil Popescu singur nu poate rezolva toate aceste probleme”, a afirmat senatorul PNL.miercuri, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Referitor la posibilitatea de a se ajunge, ca măsură de ultimă instanță, la retragerea licenței în cazul furnizorilor care nu respectă legea, el a spus: „Este riscantă o asemenea măsură în momentul acesta”.

Problema nu este atât de simplă

Eu cred că lucrurile vor fi aduse într-o zonă suportabilă, pentru că problema nu este atât de simplă. S-a încercat o soluție, o soluție constând în trei acte normative – pe de o parte, legea consumatorului vulnerabil; pe de altă parte, mecanismul de compensare; a treia variantă era varianta de plafonare la producător. Au fost trei acte normative care au fost gândite. Ei bine, proiecția celor trei acte normative, care avea în vedere niște efecte, nu s-a adeverit datorită faptului că companiile din zona energiei, scăpate de sub control de liberalizare, au găsit metode și au fost mai ingenioase decât mecanismul guvernamental și am ajuns la situația în care suntem”, a adăugat Daniel Fenechiu.

ANRE, a continuat liberalul, are toate atribuțiile necesare pentru a verifica în ce măsură companiile din energie respectă legea.

„Noi avem o instituție cu atribuții în domeniu

Acolo, vedeți, toată lumea vorbește de Virgil Popescu. Noi avem o instituție cu atribuții în domeniu, se numește ANRE, Agenția Națională de Reglementare în Energie, care are toate atribuțiile din lume ca să verifice în ce măsură companiile din zona energiei, că vorbim de electricitate, că vorbim de gaze, respectă legislația în vigoare”, a mai spus Daniel Fenechiu.

De altfel, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri că ANRE „a început un control către marii furnizori”.

1 COMENTARIU

 1. Când întunericul, frigul şi foamea te găsește, ce faci române ?
  Ce faci tovarășe senator de PNL! Daniel Fenechiu?

  Române! Te vei uita disciplinat in gura lor cât de frumos te amăgește și te minte ?
  Cum să depășești gândurile tale sinucigașe pentru o zi și să găsești o altă rază speranță pentru un an?
  ( Dar când toată speranța dispare, acest lucru poate duce la dorința de a părăsi viața însăși. Ne-speranța și neputința sunt factori cheie în decizia de a scăpa de o viață mizerabilă care este văzută ca insuportabilă.)
  ”Companiile din zona energiei, scăpate de sub control de liberalizarea pieței, au fost mai ingenioase!” decât a ta viaţă civilizată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole