Senatul a adoptat proiectul PSD prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID

Senatul a adoptat, luni, 21.09.a.c., inițiativa legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgență și de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar de 2.000 de lei lunar și personalului nedidactic și auxiliar 1.500 de lei lunar.

Senatul a adoptat, luni, 21.09.a.c., inițiativa legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgență și de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar de 2.000 de lei lunar și personalului nedidactic și auxiliar 1.500 de lei lunar.

S-au înregistrat 85 voturi pentru, 25 împotrivă şi 13 abţineri, conform Agerpres.

Propunerea legislativă a fost inițiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc și Radu Preda.

„Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, prevede propunerea legislativă amendată în Senat.

Conform propunerii legislative, stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asigurătorii pentru muncă.

În proiectul de act normativ mai scrie că în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, guvernul va emite normele de aplicare a legii.

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, a apreciat că personalul din învăţământ merită ajutorul, „pentru că educă şi cresc oameni”.

1 COMENTARIU

  1. În mod ironic, autorii pasajului de mai sus încearcă să ne convingă că votul a fost perfect gândit. Vestea bună este că furia din ce în ce mai mare a romanilor obișnuiți din ultimii 25 de ani este de o păcăleală democratică, Unii profita alții pierd iar o alta parte ajung sa-și părăsească tara. Chiar dacă toți politicienii și lucrătorii la vot și sondaj au fost la fel de puri ca zăpada roșie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...