Sentinţă definitivă pentru Gheorghe Dincă: 30 de ani de închisoare

Sentinţă definitivă în dosarul în care Gheorghe Dincă, de 70 de ani, din Caracal, a fost acuzat de uciderea a două adolescente: 30 de ani de închisoare.

Instanţa a menţinut astfel pedeapsa stabilită de Tribunalul Olt, în septembrie 2022.

Cel de-al doilea inculpat din dosar, considerat complicele lui Dincă, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol, față de 7 ani, inițial, cât primise la Tribunalul Olt, potrivit Gds.ro.

Pe 14 aprilie 2019, în jurul orelor 11:30, Gheorghe Dincă a luat la ocazie o tânără de 18 ani, pe Luiza Melencu, au susținut procurorii DIICOT.   

Ulterior, victima a fost transportată cu autoturismul la locuința inculpatului din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei. Aceasta s-a opus și a strigat după ajutor, fiind în imposibilitate să coboare din autoturism, deoarece fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior, din cauza unor modificări aduse de inculpat, au susţinut anchetatorii.

Inculpatul ar fi sechestrat victima şi ar fi întreținut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu acesta. Pe 17 aprilie, victima a fost ucisă.

A doua victimă, luată la ocazie

Inculpatul a procedat în acelaşi fel în cazul unei alte tinere, au stabilit anchetatorii. Aceasta este Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, județul Olt.

„La data de 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul a observat-o pe victima M.M.A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul”, au explicat anchetatorii.

Procurorii au stabilit că, după ce le-a ucis pe cele două tinere, bărbatul le-a ars cadavrele într-un butoi metalic care se afla curtea locuinței.

Pedeapsă cu închisoare pentru cei doi inculpați

Gheorghe Dincă a fost condamnat în septembrie 2022 la 30 de ani de închisoare pentru  faptele comise. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Olt.

Aceasta este pedeapsa maximă pe care o poate primi, conform legii, o persoană în vârstă de peste 65 de ani. Presupusul complice al inculpatului a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Sentința a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...