Sentință: Șefa Institutului Ana Aslan a primit nouă luni de închisoare cu suspendare

Tribunalul București l-a condamnat la 9 luni închisoare cu suspendare pe managerul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan” din București, pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit când avea altă funcție.

Procurorii anticorupție o acuză pe Anca Elena Ştefan într-un dosar de fraude cu fonduri europene. DNA a acuzat-o pe șefa Institutului Ana Aslan că, în 2014, a schimbat ilegal destinația unor fonduri europene pe vremea când era preşedinte al Asociaţiei REACT. Ar fi vorba despre peste 430.000 de lei, sumă rămasă necheltuită în urma implementării, din bani europeni, a unor proiecte sociale.

Potrivit DNA, Anca Ștefan nu a returnat banii  necheltuiți Autorității de Management, ci i-ar fi transferat în conturile sale. Decizia de condamnare nu este definitivă. Chiar dacă au condamnat-o pe șefa Institutului Ana Aslan la închisoare cu suspendare, judecătorii au dispus ulterior suspendarea executării pedepsei, sancțiunea fiind în final, supravegherea inculpatei timp de 2 ani.

Ea trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze 2 luni de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...