Senzori pe dinți care monitorizează starea de sănătate

O companie americană specializată în fabricarea de dispozitive medicale a realizat un senzor de ”diagnostic salivar”, implantat pe dinți pentru a supraveghea starea de sănătate.

Acest cip microscopic este instalat pe un molar și permite monitorizarea  continuă a salivei persoanelor care au montat acest dispozitiv. Obiectivul acestuia este de a îmbunătăți diagnosticele și a controla mai eficace starea de sănătate a persoanelor care folosesc acest dispozitiv, transmite 20 Minutes.

Saliva, un lichid incredibil pentru diagnostic

Producătorul acestui dispozitiv, Lura Health, s-a focalizat pe salivă, deoarece este un excelent indicator în privința sănătății buco-dentare, dar și în privința stării generale de sănătate. Cu ajutorul salivei se pot detecta cancere, chiar maladia Alzheimer.

Saliva este un lichid incredibil pentru diagnostic și a fost folosită pentru a testa peste 1.000 de probleme de sănătate.

În etapa următoare, Lura Health va face demersuri pentru a obține undă verde din partea Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americană responsabilă pentru testele clinice, în vederea comercializării acestui dispozitiv în următoarele 1-18 luni.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...