Serghei Lavrov: ”Dacă depinde de Rusia, nu va fi război”. Propunerile SUA “sunt mai bune”, decât ale NATO

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov afirmă că ”dacă depinde de Rusia, nu va fi război” cu Ucraina. Decizia se află, însă, în mâinile președintelui Vladimir Putin, cel care va da și răspunsul la propunerile venite din partea SUA și NATO legat de garanţiile de securitate cerute de Moscova

Declarația lui Serghei Lavrov a fost făcută cu ocazia unui interviu acordat presei locale, transmis în direct, potrivit EFE. Şeful diplomaţiei ruse a răspuns astfel la întrebarea referitoare la un posibil război ca urmare a tensiunilor cu Occidentul în privinţa Ucrainei.

În același timp, Lavrov a precizat că propunerile primite din partea SUA sunt mai bune decât cele venite de la NATO vizavi de garanţiile de securitate cerute de Moscova, potrivit Reuters.

Cel care va decide, însă, ceea ce ce se va întâmpla este preşedintele rus Vladimir Putin.

Șeful diplomaţiei ruse urmează să aibă o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în următoarele două săptămâni. 

Mai multe articole...

3 COMENTARII

  1. Biden vede nesăbuință și comportament nebun și nu îi va oferi lui Putin această garanție. Rezultatul este o acumulare semnificativă a puterii militare ruse în nord-vestul, nordul, estul și sudul Ucrainei, cu unități militare ruse de înaltă calitate. Mesajul rusesc de bază, poate că nu ne respectați, dar vă veți teme de noi. Cu toate acestea, ipoteza operațională că Putin lucrează pentru a sparge NATO este oarecum greșită, deoarece NATO este deja în mare parte ruptă – sau cel puțin ruptă. Ceea ce odată a fost o alianță de apărare critică și necesară s-a fracturat și slăbit din cauza incluziunii sale extinse a prea multor națiuni și a investițiilor financiare în apărare de la aproape fiecare națiune majoră, cu excepția SUA.

    Române viata ta este oricum în pericol de dispariție… indiferent cât vei sta cu mâinile întinse după cerșeală şi te vei uita ca boul la poarta nouă.
    Stând pe marginea șanțului ca prostul (pardon) ca tot idiotul şi privind de la distantă spațiul Schengen… Nu vei avea nici o șansă de supraviețuire în această lume modernă care este în plină accesiune .

  2. Aliații NATO au rămas (până acum) împreună și s-au raliat în sprijinul Ucrainei, deși Germania rămâne o întrebare. Acest lucru nu înseamnă că forțele NATO vor lupta pentru apărarea Ucrainei, dar înseamnă că armele NATO (inclusiv rachetele Stinger) sunt expediate în Ucraina, iar mijloacele navale și aeriene ale NATO sunt trimise în Mediterana și Marea Neagră. Casa Albă a dezvăluit planuri de a desfășura până la 5.000 de soldați americani în țările NATO din apropierea Ucrainei, în timp ce SUA își intensifică propriile transporturi de arme către Kiev. Marea Britanie a fost și mai proactivă cu transporturile de arme.
    Pentagonul a sugerat public că SUA ar oferi arme și alt sprijin rezistenței armate ucrainene dacă Rusia va ocupa țara. Între timp, oficiali din Finlanda și Suedia au sugerat că ambele țări ar putea să renunțe la tradiția lor lungă de nealiniere și să se alăture NATO. Aceste inițiative militare urmează eforturile anterioare de a-l descuraja pe Putin promițând sancțiuni economice draconice dacă Rusia invadează. Acestea ar putea include tăierea băncilor ruse din sistemul financiar global și interzicerea exportului de cipuri de computer de mare capacitate vitale pentru industriile de înaltă tehnologie și apărare ale Rusiei. Totul se adaugă la un efort multinațional urgent, cu mai multe fațete de a-l descuraja pe Putin.

    Dacă Putin se dă înapoi, va demonstra în mod grafic că epoca puterii ruse în Europa s-a încheiat. Dacă invadează, rezultatele vor fi, cel puțin, pagube economice masive aduse Rusiei și o ocupație militară costisitoare a Ucrainei, care s-ar putea dovedi nesustenabilă în timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole