Seringi cu Ketamină în parcurile și pe câmpurile din împrejurimile Buzăului: DIICOT a deschis un dosar, dar refuză să intervină

Publicat: 16 apr. 2024, 09:02, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Seringi cu Ketamină în parcurile și pe câmpurile din împrejurimile Buzăului: DIICOT a deschis un dosar, dar refuză să intervină

Într-un incident șocant, iubitorii de animale din Buzău i-au prins în flagrant delict pe hingherii care transportau ilegal droguri de mare risc, inclusiv ketamină. Cu toate acestea, reacția autorităților a lăsat mult de dorit, provocând indignare în comunitate.

Deși poliția a fost sesizată, intervenția lor a fost criticată, iar biroul de presă al IPJ Buzău nu a oferit niciun punct de vedere pentru ziarul nostru cu privire la măsurile luate în acest caz. Mai mult, iubitorii de animale au obținut o hotărâre judecătorească care atestă caracterul ilegal al modalităților folosite de highieri pentru a captura animalele de pe străzi.

Situația a fost amplificată de descoperirea seringilor cu ketamină răspândite prin parcuri și câmpuri, lăsate în urma activităților ilegale ale highierilor. Un dosar a fost deschis la DIICOT pentru anchetarea acestor practici periculoase, însă refuzul autorităților de a prelua drogurile și seringile găsite de cetățeni a stârnit furia publicului.

DIICOT refuză să preia drogurile de la cetățeni! Cetățenii le depozitează acasă!

Mai alarmant este faptul că seringile de ketamină au fost descoperite de copii și părinți în Parcul Crâng din Buzău, semnalând o amenințare gravă la adresa siguranței publice și a sănătății comunității. De asemenea, mai multe iubitoare de animale au găsit seringi similare pe câmpurile din proximitatea municipiului. Aceste descoperiri au declanșat îngrijorare și revoltă în rândul locuitorilor, subliniind necesitatea unei acțiuni urgente și coordonate din partea autorităților. Cu toate acestea, refuzul DIICOT de a răspunde la apelurile pentru preluarea drogurilor și seringilor găsite îngrijorează și mai mult comunitatea, subminând încrederea în capacitatea instituțiilor de a proteja cetățenii și de a combate criminalitatea.

 

Situația descrisă în Buzău este îngrijorătoare, deoarece nu doar traficul, ci și consumul de droguri, în special ketamina, a înregistrat o creștere semnificativă. Mai alarmant este faptul că hingherii, ”responsabili” cu folosirea acestor substanțe, nu au un sistem de înregistrare adecvat pentru a evidenția cantitatea exactă utilizată, în conformitate cu prevederile legale. Această lipsă de transparență și control poate alimenta un cerc vicios al traficului și consumului de droguri în oraș, subminând eforturile de combatere a acestor fenomene.

Deși DIICOT și Antidrog au fost alertate, în momentul intervenției doar un echipaj de poliție locală, responsabil cu paza hingherilor primăriei, a fost prezent. Acest echipaj a demonstrat o atitudine defensivă și a negat acuzațiile. În timp ce hingherii au plecat de la fața locului, un echipaj format din polițiștii de ordine publică a fost sesizat, însă polițiștii par să fi fost mai mult părtinitori cu făptașii, fapt pentru care nu s-au constat cele sesizate de ONG-istul buzoian – Sorin Udrea. Această lipsă de acțiune coordonată și de verificare a sesizărilor a condus la un eșec evident al intervenției autorităților.

Ziarul Puterea va reveni cu noutăți privind acest caz alarmant care se pare că a luat o turnură destul de ciudată și autoritățile refuză să intervină!