Sesiunea parlamentară pentru desființare SIIJ, abia la toamnă

Publicat: 04 aug. 2021, 16:47, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Sesiunea parlamentară pentru desființare SIIJ, abia la toamnă
Parlament dezbateri (Inquam Photos_George Calin)

O sesiune extraordinară pe tema desființării Secției Investigarea Infracțiunilor din Justiție nu va avea loc, discuțiile în coaliție fiind reluate abia septembrie, susține președintele Senatului, Anca Dragu.

Știți bine că am continuat discuțiile pentru desființarea Secției speciale și că există opinii diferite între partidele de coaliție. Continuăm dialogul. Sincer, nu mă aștept la o sesiune extraordinară acum, pentru desființarea SIIJ, dar în septembrie vom relua discuțiile”, a declarat, miercuri, Anca Dragu.

Și președintele Klaus Iohannis s-a declarat, nemultumit că unele reforme nu au fost realizate de coaliția de guvernare.

Haideți să ne amintim cum a apărut această coaliție și cum s-au poziționat unii față de alții cei care sunt acum împreuna. Am avut, nu demult, la sfârșitul anului trecut, campanie electorală, și aproape s-au duelat în public. Vă dați seama că o astfel de coaliție are nevoie de timp până se rodează, până când mecanismele funcționează foarte bine. Având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect. Mai sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființată, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită, legile justiției – nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcționeze”, a transmis Iohannis.