Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir: Rugăciunea pentru sănătate pe care să o spui azi

Pe 26 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir. Este unul dintre cei mai mari sfinţi ai creştinătăţii și unul dintre cei mai mari făcători de minuni. Este cunoscut și sub denumirea de dătătorul de sănătate – de aceea există și rugăciunea pentru sănătate, adresată lui. 

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit în timpul împăraților Dioclețian (284-305) și Maximian (286-305) şi a fost fiul prefectului din Tesalonic, potrivit crestinortodox.ro. După moartea tatălui său, a fost  numit guvernator al Tesalonicului. Ținând seama de faptul că Dimitrie nu a ascuns că este creștin, a fost aruncat în temniţă.

26 octombrie, Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir

Vorbele sfântului s-au adeverit, iar împăratul s-a mâniat şi a poruncit să fie tăiat capul lui Nestor, iar Dimitrie să fie străpuns cu sulițele. Din trupul lui Dimitrie, nu a curs sânge, ci mir tămăduitor de boli. Moaștele sale au fost aduse în Tesalonic.

26 octombrie, Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir: Rugăciunea pentru sănătate pe care să o spui azi 

Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ţie în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Aşa cum Tu ai reuşit să nu te închini la idoli şi la duşmanii lui Hristos, tot aşa ajută-ne să-i biruim pe toţi duşmanii noştri ştiuţi şi neştiuţi. Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere şi binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă şi să ne despartă de persoanele pe care le preţuim şi le iubim.

Aşa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creştinii din Salonic , tot aşa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura şi de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră şi ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă. Amin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...