Sfârșitul unei epoci? Moldovenii s-au săturat și pleacă masiv din Rusia!

„Moldovenii s-au săturat și pleacă masiv din Rusia”, potrivit Timpul de la Chișinău, care scrie despre „sfârșitul unei epoci”.

Numărul moldovenilor aflați la muncă, la studii sau cu traiul în Rusia continuă să scadă vertiginos, ajungând la doar 76.000, în condițiile în care în anul 2014 se aflau în Rusia 586.000 de moldoveni, detaliază Timpul, adăugând că este cea mai mare scădere a fluxului de migranți spre Rusia dintre toate statele ex-sovietice.

Numărul moldovenilor aflați în Rusia – cei mai mulți dintre ei muncitori – scade rapid, iar la începutul lunii mai 2022 ajunsese la doar 76.645 de persoane, transmite publicația MoldStreet.

Scade atractivitatea Rusiei

Comparativ cu începutul lunii mai 2021, numărul moldovenilor aflați în Rusia a scăzut de aproape două ori, iar față de luna mai 2020 – de circa 3,5 ori. Evoluțiile vin pe fondul scăderii atractivității economiei ruse după impunerea sancțiunilor occidentale ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Cifrele au fost prezentate de experții Institutului de analize sociale și prognoze al Academiei Prezidențiale pentru economie și administrație publică din Rusia (RANEPA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole