Sfatul medicului: Ce trebuie să facă persoanele care intră în contact cu un bolnav de variola maimuței

Pacientul român depistat cu variola maimuței nu are o formă gravă a bollii și se află sub monitorizarea medicilor, este de părere medicul Simin Florescu,  de la Spitalul Victor Babeș.

Persoanele care prezintă simptome specifice sunt sfătuite să se prezinte la spital.

Medicul evidențiază că, dacă este o persoană care face parte din grupul de risc – adică a călătorit în străinătate, a avut contact cu persoane care erau aparent bolnave, care aveau elemente eruptive, deci dacă singur se suspctează de a avea așa ceva trebuie să se prezinte la spitalele de boli infecțioase.

Pacientul e bine să fie monitorizat de către un medic

„Noi, la Spitalul Victor Babeș, în acest moment putem efectua testele specifice pentru a stabili dacă un pacient are realmente așa ceva sau dacă este altceva”, a spus Simin Florescu la Radio Europa FM.

„Acasă, de obicei, rămân dacă este o formă foarte ușoară de boală și evident că se va izola la domiciliu și va face un tratament cel mult simptomatic până când leziunile cutanate vor dispărea și el va deveni asimptomatic. E bine să fie monitorizat de către un medic”, a mai explicat Simin Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...