Sfidarea lui Arafat și dansul celor 11 ghiocei de la Palatul Victoria

Vechii greci spuneau că aroganța este un monstru pentru că ea nu are simțuri, ci numai limbă ascuțită și un deget arătător. Cam așa arată o eticheta eternului și intangibilului șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Tot timpul este agitat și niciodată nu dă socoteală, nici măcar Parlamentului. Țipă, amenință, sfidează pe toată lumea. Se consideră Dumnezeu. După ce în pandemie și-a făcut mâna la controlul societății prin avertizări și amenințări care mai de care mai aberante, s-a trezit că vrea să comande și Ministerul Adevărului prin crearea unei platforme informatice  pusă la cale de Departamentul Situațiilor de Urgență, pentru depistarea surselor de dezinformare, în contextul conflictului din Ucraina.

Practic, dorește ca departamentul său să se constituie în Ministerul Adevărului, iar cine va acuza în viitor guvernul sau președintele Klaus Iohannis de “corupție,” “incompetență” ar fi etichetați că fiind “oamenii rușilor.” Mai mult, asocierea cuvintelor “ortodoxie,” “tradiții,” “spiritualitate“ ar fi, conform algoritmilor, “narative ale dezinformării”. Vrea cu price preț să pună botniță presei care nu-l ridică-n slăvi.

Recent sistemul RO-Alert a dat rateu în București și nu numai, dar Raed Arafat a sărit ca ars: ”Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul RO-Alert şi-a făcut treaba”. Pentru el nu a contat că străzile Capitalei erau ca la Veneția, copacii era căzuți de vijelie, acoperișurile erau smulse și oricând puteam avea victime.

Când sunt victime, el face pe victima, pozând în nevinovat. Au murit oameni la Colectiv, în Munții Apuseni, pe Lacul Siutghiol, la Spitalul din Piatra Neamț, dar și foarte mulți în perioada COVID-ului. Raed Arafat a fost vârful de lance al tuturor deciziilor controversate luate de către autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus.

De la restricţii, stări de urgenţă sau de alertă, până la programul liturgic al Bisericii Ortodoxe, totul a fost dictat de către Arafat. Oficial, pandemia s-a încheiat, dar Raed Arafat continuă să amenințe și să sfideze pe toată lumea. Se și enervează când nu i se cântă în strună: „Este revoltă în capul dumneavoastră!”.

Când nu se enervează, continuă să mențină starea de panică a populației, recomandându-le românilor să aibă în case doar stocurile necesare de alimente  pentru situații de urgență. Cireașa de pe tortul sfidării și aroganței lui Raed Arafat a fost pusă prin cele cinci cruci puse pe geamandurile de la mare.

”Pe nişte geamanduri care au fost cinci la număr, puse undeva. Care este problema? De ce faceţi un subiect care este fără obiect? Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata”, s-a răstit la cei care l-au întrebat în Parlament. Adică, ciocu mic, că eu fac ce vreau, când vreau și nu dau socoteală nimănui!

Surprinzător sau nu, dar ca și în perioada epidemiei de coronavirus, Biserica Ortodoxă Română n-a reacționat la această blasfemie incredibilă a lui Raed Arafat de a pune crucea la geamandură. De ce oare n-a reacționat Patriarhul Daniel? Prietenii cu ochii roată știu și de ce!

Practic am ajuns la vorbele Monicăi Macovei de în urmă cu ceva timp: ”Raed Arafat, secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a conviețuit cu multe guverne în ciuda eșecurilor și a neputinței de a răspunde la crize, așa cum a relatat presa de-a lungul anilor și așa cum am văzut cu toții, inclusiv la Colectiv și Piatra Neamț. A venit timpul să fie înlocuit cu o persoană care poate lua deciziile corecte sub presiune, în situații de criză. Nu la televizor, ci în realitate”.

Dar, cine să-l schimbe, atâta timp cât 11 premieri impuși de Parlament și încă vreo 5 interimari au luat poziția ghiocelului în fața acestuia. De ce oare? Pentru că este ”membru al Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă” sau pentru decorația “Legiunea de Onoare în grad de cavaler” conferită de președintele Franței în 2013? Sau ambele și multe altele? Plus d’arrogance, de défi et de menaces, monsieur Arafat. Arrêtez de jouer!

2 COMENTARII

  1. „Cine umblă cu oameni înțelepți va deveni înțelept, dar cel care are de-a face cu cei proști îi va descurca al naiibi de rău.”
    Oamenii au nevoie de standardele lui Dumnezeu despre bine și rău?
    Cu toate acestea, Cuvântul lui Dumnezeu conține acest avertisment serios: „Vai de cei care spun că binele este rău și răul este bine”
    Codul tău moral ar trebui să facă parte din familia ta, astfel încât să poți spune sincer:

    „În familia noastră nu mințim.”

    „Nu îi lovim pe alții și nici nu țipăm la ei.”

    „Nu aprobăm discursurile abuzive.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...