Shanghai: Restricțiile anti-Covid blochează economia. Milioane de oameni au liber să iasă din casă!

Autoritățile de la Shanghai au permis, miercuri, ca alte 4 milioane de oameni să iasă din casă, după ce acest oraș din estul Chinei a fost complet închis din cauza Covid de la începutul lunii, cu consecințe majore asupra economiei țării.

După închiderea totală a orașului, s-a trecut la o relaxare a restricțiilor, în timp ce Fondul Monetar Internațional a redus previziunile privitoare la creșterea economică a Chinei, avertizând că fluxul global de bunuri industriale ar putea fi perturbat, transmite Euronews.

Astfel, aproape 12 milioane din cele 25 de milioane locuitori ai metropolei chineze au voie să iasă din casă , a anunțat Wu Ganyu, responsabil sanitar, în cadrul unei conferințe de presă. Wu a spus că virusul este ”efectiv sub control”. Acesta a precizat că mai sunt câteva milioane de locuitori carantinați și că adunările cu mulți participați sunt interzise.

Agenția de sănătate a orașului Shanghai a raportat că, în ultimele 24 de ore, șapte persoane care aveau Covid-19 au murit marți, dar a precizat că decesele s-au datorat cancerului, bolilor de inimă și altor afecțiuni. Toți, cu excepția a doi, aveau peste 60 de ani.

Fondul Mondial Internațional și-a redus prognoza de creștere a Chinei în acest an la 4,4% de la 4,8% din cauza închiderii Shanghai-ului și a altor centre industriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...