Și-a omorât partenerul cu apă clocotită cu zahăr pentru că i-a violat copiii

Publicat: 30 aug. 2022, 08:15, de Nina Marcu, în SOCIAL , ? cititori
Și-a omorât partenerul cu apă clocotită cu zahăr pentru că i-a violat copiii

O dramă cumplită vine în atenția noastră de la Liverpool. O mamă, Corinne Smith, în vârstă de 59 de ani, își ucide partenerul de viață, pe Michael Baines, în vârstă de 80 de ani. Ea aruncă apă opărită pe el, în timp ce dormea.

În apă, ca să fie sigură că suferă, femeia pune și zahăr. Așa începe să fie cunoscută de public această felie de viață. Bărbatul ajunge la spital cu arsuri grave pe aproape jumătate de corp, medicii încearcă să-l salveze prin tot felul de intervenții, femeia apare drept o criminală nebună.

Opinia publică e total împotriva ei. Imediat începe procesul. Michael Baines mai trăiește trei săptămâni după ce Corinne Smith l-a opărit. Iar femeia, cum am zis, este închisă și judecată. Pentru că procurorii au punctat pe faptul că a premeditat și a pus zahăr în apa clocotită ca să rămână mai mult pe piele și bărbatul să sufere foarte rău, judecătorii au decis, în primă instanță, ca femeia să fie condamnată la 12 ani de închisoare.

Numai că, de la aceste fapte petrecute acum doi ani, lucrurile au evoluat. Deși femeia a tăcut, fiica și avocatul ei au prezentat mai multe date instanței. Când Smith pregătise apa clocotită cu zahăr, fiica ei minoră tocmai o anunțase plângând că Baines o supune de mai mulți ani la agresiuni sexuale.

Ba, mai mult, și pe fratele ei l-a violat în repetate rânduri, iar acesta, când n-a mai suportat, a ales să-și pună capăt vieții. Toate acestea, a declarat avocatul, constituie circumstanțe atenuante.

Și gestul lui Smith ar trebui inclus la omor din culpă și omor involuntar, deoarece a fost cauzat de pierderea controlului, când a aflat de abuzurile la care i-au fost supuși copiii.

Se prea poate ca, în baza noilor elemente din anchetă, judecătorul să revizuiască pedeapsa de la început.