Și cei vaccinați se pot infecta cu varianta Delta a coronavirusului

Experții olandezi avertizează că varianta Delta se răspândește și în rândul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului.

Datele publicate luni de institutul olandez RIVM arată că, în special, varianta mai infecțioasă a SARS-CoV-2, așa-numita Delta, a fost cea care s-a transmis la persoane vaccinate în schemă completă. Circa 77% dintre pacienții noi de săptămâna trecută nu fuseseră vaccinați deloc, însă restul primiseră măcar o doză sau chiar pe ambele.

Inițiam ne-am gândit că nu poți transmite virusul după ce ai fost vaccinat, dar nu pare să fie pe deplin și cazul variantei Delta”, a declarat virusologul Matthijs Welkers de la centrul medical UMC din Amsterdam.

Am văzut oameni care au fost infectați, au fost ulterior vaccinați de două ori și acum sunt testați pozitiv”, a mai spus medicul olandez.

Chiar și în spitalele din Țările de Jos au început să fie depistate cazuri de infecție la personal medical vaccinat în schemă completă.

Marion Koopmans, membru al comitetului științific guvernamental, spune că nu este neapărat surprinzător că oamenii vaccinați contractează virusul, având în vedere că vaccinurile nu oferă protecție completă. Nivelul de protecție este „mai mic decât a fost, dar nu există motive de panică”, a afirmat ea, pentru NOS Radio.

Numărul persoanelor vaccinate care sunt testate pozitiv a crescut brusc în Țările de Jos, notează și publicația La Libre. Spre exemplu, la Centrul medical universitar Leiden, 85% dintre angajații depistați cu COVID-19 fuseseră vaccinați în schemă completă.

1 COMENTARIU

  1. „Pandemie ascunsă”: 1,5 milioane de copii din întreaga lume au pierdut un îngrijitor din cauza COVID
    Sănătatea, siguranța și bunăstarea orfanilor la risc.
    Înainte de pandemie, în lume erau aproximativ 140 de milioane de copii orfani. Copiii care și-au pierdut un părinte sau un îngrijitor sunt expuși riscului de efecte negative profunde pe termen scurt și lung asupra sănătății, siguranței și bunăstării lor. Riscul de boli, abuz fizic, violență sexuală și sarcină la adolescente ar putea crește după pierdere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...