Și pușcăriașii apără Ucraina. Câți condamnați au fost grațiați pentru a-și servi patria

De la începutul invaziei militare a Ucrainei, președintele Ucrainei a grațiat 363 de condamnați care și-au declarat dorința de a apăra patria, potrivit Ukrinform, care citează date furnizate de Ministerul Justiției din Ucraina.

„De la începutul agresiunii armate, președintele Ucrainei a adoptat trei decrete privind grațierile, datorită cărora 363 de prizonieri au luat arme și au mers în apărarea Ucrainei”, se arată în comunicat.

Este consemnat și faptul că în continuare vin din partea condamnaților solicitări de a-și apăra țara.

Ministerul Justiției atrage atenția asupra faptului că legislația stabilește restricții privind grațierea condamnaților pentru infracțiuni grave sau foarte grave, a persoanelor care au două sau mai multe condamnări pentru săvârșirea de infracțiuni cu caracter intenționat sau care au executat doar o mică parte din pedeapsa care le-a fost aplicată, a condamnaților pentru infracțiuni de corupție și persoanelor care conduc autovehicule sub influența alcoolului, stupefiantelor sau a unor droguri. Ele pot fi grațiate numai în circumstanțe excepționale.

De asemenea, nu este permisă grațierea deținuților condamnați la închisoare pe viață.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...