SIF Moldova devine Evergent Investments și are o capitalizare bursieră de 1,3 miliarde lei

SIF Moldova va fi redenumită Evergent Investments. SIF Moldova are acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a schimba denumirea societăţii, măsură propusă şi aprobată de acţionarii companiei în toamna anului trecut. Redenumirea este o premieră pentru societățile de investiții listate pe Bursa românească

“Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat modificarile din actul constitutiv privind schimbarea denumirii companiei în Evergent Investments, aprobata prin  Hotararea Adunarii generale extraordinare a actionarilor din 30 octombrie 2020”, notează Claudiu Doroş directorul general al societăţii, într-un anunţ pe bursă.

Societatea este unul din principalii acţionari ai Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România, şi are o capitalizare bursieră de 1,3 milarde lei.

„Evergent Investments îşi declară obiectivul de a deveni lider pe piaţa românească de capital, având o abordare ce valorifică oportunităţile investiţionale în mod responsabil şi creează contextul potrivit ideilor generatoare de performanţă”, spune Claudiu Doroş. 

Societatea de investiții este cea mai mare din rândul celor cinci listate la bursă în funcţie de valoarea de piaţă, arată datele BVB. Pe locul doi se poziţionează SIF Banat Crişana cu aproape 1,2 miliarde de lei.

La începutul acestui an, compania a ales ca membri ai Consiliului de administrație, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pe Costel Ceocea, Horia Ciorcilă, Liviu Claudiu Doroș, Cătălin Dan Jianu Iancu și Octavian-Claudiu Radu. De asemenea, Consiliul de administrație a aprobat numirea în funcția de Președinte și Director general a lui Liviu-Claudiu Doroș, Vicepreședinte – Director general adjunct fiind numit Cătălin-Jianu-Dan Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...