SIF Transilvania a devenit Transilvania Investments și a marcat prima ședință de tranzacționare la BVB cu noul simbol bursier

SIF Transilvania, societate de investiții financiare înființată în anii 1990 în cadrul programului de privatizare în masă, și-a schimbat numele în Transilvania Investments. Listată de mai mult de 20 de ani la categoria principală a Bursei de Valori București (BVB), compania a avut prima ședință de tranzacționare cu noul simbol TRANSI.

Evenimentul de sunare a clopoțelului bursei pentru a marca tranzacționarea acțiunilor companiei sub noul simbol bursier reprezintă totodată lansarea publică a noii imagini a
companiei.

„Păstrăm în numele nostru apartenența la un spațiu geografic în ale cărui valori ne regăsim și adoptăm din istoria acestuia acvila ca simbol al rezilienței și agilității noastre. Primim o nouă energie din culorile cu care ne veți identifica, de acum, în toate proiectele investiționale sau sociale pe care le susținem, având interesul investitorilor ca prioritate în tot ceea ce facem,” a spus Radu Roșca, Președinte Executiv, despre trecerea SIF Transilvania la noul nume Transilvania Investments.

În ultimul an, odată cu numirea unei noi echipe la conducerea fondului și pornirea procesului de rebranding, Transilvania Investments s-a concentrat pe identificarea potențialului oferit de fiecare dintre sectoarele în care fondul are active semnificative, în principal turism, imobiliare, financiar și industrial. Compania și-a intensificat procedurile de exit dintr-o serie de companii pentru a se concentra pe proiectele majore în care este implicată. De asemenea, au fost făcuți primii pași în susținerea unor proiecte noi, din sectoare inovative, Transilvania Investments regăsindu-se, în prezent, ca investitor în mai multe companii din zona tech.

„Prioritizăm activele care au potențial de dezvoltare și ne uităm cu atenție la oportunitățile ce apar în toate industriile în care putem crește zona de private equity,” spune Radu Roșca. „Ne bazăm pe analize detaliate și pe dorința de a menține o creștere sustenabilă, un risc moderat al expunerii noastre și o poziție financiară solidă.”

„Transilvania Investments este una dintre primele companii listate la bursă, un partener pentru dezvoltarea pieței de capital locale si unul dintre cei mai importanti investitori instituționali ai Bursei de Valori București. Felicităm echipa Transilvania Investments pentru noua abordare strategică pe care își propune să o implementeze sub noua identitate și le dorim succes!” a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

„Rebrandingul este un pas firesc în existența oricărei companii cu un istoric solid și reprezintă dorința de a continua activitatea sub o nouă identitate care să reflecte viziunea companiei în viitor. Ne bucurăm că suntem astăzi alături de Transilvania Investments, unul dintre partenerii importanți ai Bursei de Valori București, pentru a deschide împreună acest nou drum din existența companiei și le urăm succes în realizarea tuturor proiectelor pe care și le-au propus sub noua identitate,” a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Acțiunile Transilvania Investments se tranzacționează la Bursa de Valori București din luna noiembrie a anului 1999, fiind printre primele companii listate la bursa locală. La finalul ședinței de tranzacționare de miercuri 9 martie, ultima ședință de tranzacționare a acțiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Transilvania Investments era de 689 milioane lei.

În cei 22 de ani de când este listată la bursă, au fost tranzacționate un număr de peste 8 miliarde de acțiuni, cu o valoare a tranzacțiilor de peste 6 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...