Silviu Prigoană a blocat conturile Primăriei Giurgiu pentru o datorie de 12.000.000 de euro neachitată de fostul edil Nicolae Barbu

Publicat: 13 apr. 2021, 10:15, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Silviu Prigoană a blocat conturile Primăriei Giurgiu pentru o datorie de 12.000.000 de euro neachitată de fostul edil Nicolae Barbu
Primaria Giurgiu si Nicolae Barbu

Primarul liberal Adrian Anghelescu a anunțat ieri că Primăriei Giurgiu are conturile blocate pentru datorii către firma de salubritate, dar nu a precizat de ce s-a ajuns în această situație și cine este vinovat de blocarea conturilor.

Aranjamentul electoral păgubos regizat de fostul edil Nicolae Barbu

„Conturile Primăriei din nou blocate. Într-o singură zi, Instituţia Primăriei a înregistrat 27 de adrese pentru înfiinţare a popririlor, în valoare totală de aproximativ 56 miliarde lei vechi”, a transmis, ieri, Primăria Giurgiu.

Instituția precizează că adresele provin din debite realizate în anul 2020 către o singură firmă, respectiv operatorul serviciului de salubritate.

Numai că edilul giurgiuvean nu a precizat în comunicat că operatorul de salubritate este Rosal București, controlată de familia omului de afaceri Silviu Prigoană.

Potrivit informațiilor noastre, s-a ajuns în această situație din cauza faptul că fostul primar PP-DD, PSD și Pro România al Giurgiului, Nicolae Barbu, a refuzat să mai achite facturile către Rosal încă din luna februarie 2020 pe motiv că nu are bani și „dacă ies din nou primar o să vă dau cumva banii”.

Dar, Nicolae Barbu n-a mai ieșit primar la alegerile din 27 septembrie 2020 și facturile către Rosal au rămas neachitate, ajungându-se azi la suma de 56 miliarde lei vechi, adică circa 12 milioane de euro.

Actualul edil Adrian Anghelescu s-a trezit cu conturile primăriei blocate din cauza lui Barbu și, astfel, Silviu Prigoană poate deveni adevăratul primar al Giurgiului dacă nu i se achită facturile de circa 12.000.000 de euro.