Silviu Prigoană, noul primar al municipiului Giurgiu

Conturile Primăriei municipiului Giurgiu au fost blocate recent de către operatorul de salubritate controlat de omul de afaceri Silviu Prigoană pentru o datorie de 12.000.000 de euro neachitată de fostul edil Nicolae Barbu, iar actualul primar liberalul Adrian Anghelescu s-a trezit prizonierul lui Prigoană.

Decontul neachitat de 12.000.000 de euro lăsat moștenire de fostul edil Nicolae Barbu

Primarul liberal Adrian Anghelescu a anunțat de curând că Primăriei Giurgiu are conturile blocate pentru datorii către firma de salubritate, dar nu a precizat de ce s-a ajuns în această situație și cine este vinovat de blocarea conturilor. 

„Conturile Primăriei din nou blocate. Într-o singură zi, Instituţia Primăriei a înregistrat 27 de adrese pentru înfiinţare a popririlor, în valoare totală de aproximativ 56 miliarde lei vechi”, a transmis, ieri, Primăria Giurgiu. 

Instituția precizează că adresele provin din debite realizate în anul 2020 către o singură firmă, respectiv operatorul serviciului de salubritate. Numai că edilul giurgiuvean nu a precizat în comunicat că operatorul de salubritate este Rosal București, controlată de familia omului de afaceri Silviu Prigoană.

Până acum, primarul Adrian Anghelescu nu a găsit o soluție de a achita datoriile către operatorului de salubritate. S-a ajuns în această situație din cauza faptul că fostul primar PP-DD, PSD și Pro România al Giurgiului,

Nicolae Barbu, a refuzat să mai achite facturile către Rosal încă din luna februarie 2020 pe motiv că nu are bani și „dacă ies din nou primar o să vă dau cumva banii”. Dar, Nicolae Barbu n-a mai ieșit primar la alegerile din 27 septembrie 2020 și facturile către Rosal au rămas neachitate, ajungându-se azi la suma de 56 miliarde lei vechi, adică circa 12 milioane de euro.

Adrian Anghelescu, prizonierul lui Prigoană

Potrivit informațiilor noastre, executorii judecătorești ai firmei controlate de Silviu Prigoană vor descinde săptămâna viitoare la Giurgiu și va trece la sechestrarea unor bunuri aparținând muncipalității, inclusiv pe sediul primăriei.

Astfel, Silviu Prigoană se poate instala confortabil în fotoliu de primar la municipiului Giurgiu, iar actualul edil Adrian Anghelescu îl poate servi cu o cafea sau un pahar cu apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...