Simona Halep a găsit jobul perfect, în caz că TAS nu ridică suspendarea

Publicat: 03 mart. 2024, 17:51, de Victor Scarlat, în SPORT
Simona Halep a găsit jobul perfect, în caz că TAS nu ridică suspendarea

Dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) nu îi anulează suspendarea de patru ani pentru dopaj sau nici măcar nu o va reduce, Simona Halep (32 de ani) are pregătit un plan de rezervă: jobul perfect pentru ea, cum s-ar zice.

Halep a mărturisit că după retragerea din tenis va lucra în cadrul fundației care îi poartă numele și prin intermediul căreia vrea să deruleze proiecte în domeniul sportului.

Simona Halep: „Mă voi dedica 100% acestui proiect”

Simona Halep își leagă planurile de viitor de fundația care îi poartă numele și căreia vrea să i se dedice 100% după retragere. Contează și pe sprijinul partenerilor săi pentru a duce la bun sfârșit această dorință.

„Înființarea fundației este o dorință mai veche a mea, dar este și o nouă provocare pentru mine, mijlocul prin care, pe termen lung, pot să dau și eu ceva înapoi. Alături de partenerii mei voi încerca să dezvolt proiecte de lungă durată. Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lăsa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect”, a declarat pentru Prosport Halep.

Fostul lider mondial, care a cucerit 24 de titluri, dintre care două de Grand Slam, precizează că fundația va activa în trei domenii: sport, sănătate și educație.

„Ca sportiv profesionist am reușit să-mi ating obiectivele propuse, să devin lider mondial și să câștig un turneu de Grand Slam, acestea venind în urma unei munci și pregătiri constante și îndelungate. Părinții au fost lângă mine mereu, m-au susținut și m-au ajutat să depășesc toate greutățile pe care le-am întâmpinat până am atins ceea ce mi-am dorit. Tot ei sunt cei care mi-au fixat reperele și valorile morale în care cred, cele care m-au determinat să înființez această fundație care va activa în 3 domenii importante: sport, sănătate și educație. Îmi place să mă întâlnesc cu oamenii, să discut, să-mi formez idei și să le știu nevoile, să încerc să mă implic în rezolvarea lor în special pe latura sportivă sau educațională”, spune sportiva într-un anunț postat pe site-ul oficial al său.

Fundația Simona Halep a fost înființată în anul 2018, fiind condusă de cea mai bună prietenă a sa, Georgiana Herda.

Simona Halep a sprijinit financiar prin intermediul fundației activități legate de sport și creșterea micilor talente. După retragere, însă, are în plan proiecte mult mai importante.