Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse, la Dubai. Cine e următoarea adversară

Publicat: 16 feb. 2022, 21:30, de Puterea.ro, în SPORT , ? cititori
Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse, la Dubai. Cine e următoarea adversară

Simona Halep (locul 23 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, pe Elena-Gabriela Ruse (locul 59 WTA), venită din calificări. Meciul a durat 69 de minute.

Accederea în sferturi este recompensată cu 17.500 de dolari şi 100 de puncte WTA. Halep şi Ruse mai jucaseră două partide până acum. Halep s-a impus de fiecare dată. Simona Halep a dezvăluit că a început să-i placă mai mult să se uite la tenis. Aceasta nu obişnuia să se uite la alte meciuri, lăsând analizarea adversarelor ei pe seama antrenorului.

A fost un meci greu. Şi din punct de vedere psihic, pentru că este foarte târziu, a trebuit să aşteptăm toată ziua să jucăm. Ea este o luptătoarea foarte bună, loveşte foarte tare mingea, aşa că nu e uşor să joci împotriva ei. Dar am mai jucat cu ea de câteva ori şi ştiu ce trebuie să fac. Sunt foarte mulţumită de victorie şi sper ca data viitoare să joc mai bine. (n.r. – ce-şi mai aminteşte de partida cu Ons Jabeur din 2020).

Îmi amintesc că am avut o atmosferă grozavă şi a fost o plăcere să joc în faţa voastră şi să lupt până la final, sper să nu mai jucăm 7-6 în decisiv, dar o să dau tot ce am mai bun, să încerc să joc cel mai bun tenis. (n.r. – ce a făcut înainte de meciul cu Ruse) M-am uitat la câteva partide, bineînţeles, pentru că a început să-mi placă mai mult tenisul şi mă simt bine privindu-l, m-am răcorit în cameră, am ieşit un pic pe afară, să iau aer curat, şi să mă concentrez asupra mea. Nimic special, e destul de plictisitor să aştept 5-6 ore înainte de meci„, a spus Halep, la interviul de pe teren. 

Fostul lider WTA o va întâlni în sferturile turneului pe jucătoarea tunisiană Ons Jabeur (locul 10 WTA și favorită nr. 8). Aceasta a învins-o pe americanca Jessica Pegula (locul 14 WTA), scor 6-3, 6-1, după 67 de minute.

Meciul dintre Halep și Pegula va avea loc joi, nu înainte de ora 17.00. Simona Halep şi Ons Jabeur s-au mai întâlnit de două ori până acum. În 2018, la Beijing, în turul I, Halep a abandonat meciul, după primul set, pierdut cu 1-6. În 2020, tot la Dubai, în turul secund, Simona s-a impus cu 1-6, 6-2, 7-6 (7).