Simona Halep: De fapt, eu l-am abordat pe Patrick ca să-i propun să lucrez cu el

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a dezvăluit, la ultima ediţie a Players’ Voice, că actualul său antrenor Patrick Mouratoglou este diferit de Darren Cahill, cu care a colaborat mai mulţi ani, informează site-ul eurosport.fr.

„Înainte de a vizita Mouratoglou Tennis Academy şi de a anunţa parteneriatul meu cu Patrick, nu-l întâlnisem niciodată. Nu vorbisem niciodată cu el şi nu avusesem nicio legătură. Prima oară a fost la Academy, când am ajuns acolo”, a declarat Simona Halep cu mai puţin de o săptămână înainte de startul Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat în 2018.

„Aveam o percepţie foarte diferită despre el înainte să începem colaborarea. Am fost foarte surprinsă. Îmi plac mult personalitatea lui, energia lui şi felul în care vede tenisul. De fapt eu l-am abordat pe Patrick ca să-i propun să lucrez cu el. În mod normal, antrenorii buni nu le cer jucătorilor să lucreze cu ei. L-am întrebat dacă e disponibil şi dacă vrea să mă antreneze. El şi Darren Cahill, fostul meu antrenor, sunt diferiţi şi nu vreau să fac nicio comparaţie între ei. Şi eu sunt acum un om diferit, aşa că e greu să faci o comparaţie, dar amândoi sunt super”, a spus Halep.

„Desigur, am putut observa lucruri specifice pe care Patrick le-a făcut cu Serena şi care m-au impresionat. Să reuşeşti să păstrezi motivată o jucătoare care a câştigat deja multe turnee de Grand Slam şi care voia să mai câştige, este pur şi simplu incredibil. L-am admirat mereu pentru asta. Acum, când îl cunosc mai bine, îmi pot imagina cum a fost cu astfel de jucătoare şi motivaţia pe care i-a dat-o ca s-o ajute să atingă cel mai bun nivel al său”, a afirmat fostul lider mondial.

„Patrick mi-a adus multă determinare şi m-a ajutat să-mi regăsesc dragostea pentru acest sport. Este o plăcere să revin pe teren şi să muncesc din greu. Totul s-a schimbat şi acum trebuie să mă adaptez, însă mi se pare că m-am descurcat destul de bine până acum. Abia aştept să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când sunt pe teren şi să văd cât de bine mai pot juca”, a spus Halep, care are 30 de ani.

„La ce lucrăm şi pe ce ar trebui să ne concentrăm eforturile? Credem că pot fi mai agresivă. Chiar crede că o pot face şi, încetul cu încetul, încep şi eu să cred asta. Ne uităm la acest aspect, dar lucrăm şi la întregul meu joc, nu doar la un lucru anume”, a spus Halep, aflată acum pe locul 19 în ierarhia internaţională.

„Să mă alătur lui Patrick înseamnă să întâlnesc o nouă echipă şi să lucrez pe un nou teren de antrenament, în sudul Franţei. E o schimbare uriaşă pentru mine, fiindcă nu mă mai antrenez acasă. Eram mereu obişnuită să mă antrenez la mine, în România. Sunt în Franţa doar pentru tenis. La început nu a fost uşor, însă acum e destul de firesc şi mă simt bine. Toată lumea a fost foarte drăguţă cu mine, aşa că acolo mă simt ca acasă”, a continuat românca.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole