Simona Halep s-a calificat în turul doi la Dubai 2022. A trecut lejer de Alison Riske

Publicat: 14 feb. 2022, 18:41, de Puterea.ro, în SPORT , ? cititori
Simona Halep s-a calificat în turul doi la Dubai 2022. A trecut lejer de Alison Riske

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 23 WTA) s-a calificat   în optimile de finală de turneului WTA 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 768.680 de dolari, după ce a învins-o pe americanca Alison Riske (locul 53 WTA) cu 6-2, 6-4. Meciul a durat o oră şi 12 minute.

Americanca a câștigat primul game al meciului, la zero, dar apoi Halep a câştigat cinci game-uri la rând, încheind primul set cu 6-2. Actul secund a fost mai echilibrat. Halep a început cu break, iar Riske a salvat opt mingi de break și a câştigat al treilea game al setului. Halep s-a impus cu 6-4.

A fost special să joc din nou aici, am amintiri frumoase după ce am câştigat de două ori acest turneu, ceea ce-l face foarte special. Este întotdeauna o plăcere să joc în faţa voastră, vă mulţumesc! Am şi o parte a familiei în public, aşa că sunt foarte fericită să fiu aptă şi să joc un tenis bun. M-am simţit încrezătoare cu serviciul azi, m-a ajutat mult în momentele importante, cred că imaginea de ansamblu este destul de bună pentru primul meci aici. Ea este întotdeauna o adversară dificilă, dar ştiu ce trebuie să joc. Am fost concentrată, am făcut tot ce a trebuit să fac şi sunt foarte fericită să merg mai departe. (n.r. – despre faptul că s-a calificat fără antrenor) Este doar primul meci, vom vedea în viitor, dar pot spune că mă bucur de libertate şi mă concentrez doar pe treaba mea, atât”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

În optimile competiției, Halep va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre Elena-Gabrilea Ruse (locul 59 WTA), venită din calificări, şi spaniola Paula Badosa (locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3). Partida dintre Ruse și Badosa este programată marţi. Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 9.000 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Halep şi Riske se mai întâlniseră de trei ori și de fiecare dată a câștigat constănțeanca. Halep s-a mai impus în fața americancei la Roma, în 2015, 6-3, 6-0, Beijing, 2017, 6-3, 3-6, 6-2, și Roland Garros, 2018, 2-6, 6-1, 6-1. Românca a câştigat turneul în 2015 şi în 2020.