Simona Halep se antrenează cu un japonez care a fost în echipa Mariei Sharapova

Publicat: 16 ian. 2024, 10:36, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Simona Halep se antrenează cu un japonez care a fost în echipa Mariei Sharapova

Cunoscutul preparator fizic Yutaka Nakamura (Japonia), care a avut un rol crucial în cariera lui Naomi Osaka, dar a lucrat și cu Maria Sharapova în trecut, i s-a alăturat Simonei Halep la Dubai.

Simona Halep se pregătește intens în speranța că va putea reveni pe terenul de tenis, înainte de audierea programată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în luna februarie. Dubla câștigătoare de Grand Slam a fost recent surprinsă în timpul antrenamentelor alături de Yutaka Nakamura, un antrenor de forță și condiționare fizică cu o reputație internațională recunoscută.

Fosta lideră WTA, Simona Halep, a postat fotografii ale sesiunilor de antrenament, însoțite de mesajul „Uneori pe vapor… de cele mai multe ori la muncă”, pe Instastory.

Yutaka Nakamura, un japonez membru al Comitetului Olimpic Japonez, se prezintă ca „un lider și un motivator recunoscut la nivel internațional în lumea antrenamentului sportiv de performanță”. Acesta a fost parte din echipa Mariei Sharapova timp de șapte ani (2011-2018), contribuind la cucerirea a două titluri la Roland Garros în 2012 și 2014.

Printre sportivii care au beneficiat de experiența lui Nakamura se numără Naomi Osaka, Jennifer Capirati, Amanda Anisimova, Kei Nishikori, Denis Shapovalov, Sebastian Korda, Tommy Haas, Mary Pierce și Max Mirnyi. Cu o listă impresionantă de colaborări, antrenorul japonez aduce o expertiză vastă în domeniul antrenamentului sportiv iar Simona Halep se poate bucura de aceasta.

Yutaka Nakamura are o carte de vizită impresionantă, în prezent făcând parte din staff-ul Comitetului Olimpic Japonez. Acesta a pus umărul la titlurile cucerite de Naomi Osaka la US Open 2020 și Australian Open 2021.

Lider și profesionist recunoscut internațional în lumea tenisului, Nakamura a creat un standard pentru creșterea jucătorilor de elită, cu antrenamente de ultimă oră, bazate pe cele mai recente descoperiri sportive. În 2018 și 2020, Yutaka a supravegheat programele din cadrul reputatei academii IMG din Florida (SUA).

Simona Halep se pregătește intens sub îndrumarea lui Nakamura, în ciuda provocărilor legale cu care se confruntă.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a confirmat că audierea Simonei Halep este programată în perioada 7-9 februarie 2024, iar sportiva speră să revină în formă optimă pe teren pentru a-și continua cariera în lumea tenisului de performanță.