Mesajul Simonei de la miezul nopții: Triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie

Publicat: 06 mart. 2024, 06:43, de Andrei Ceausescu, în SPORT , ? cititori
Mesajul Simonei de la miezul nopții: Triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie

Simona Halep a comentat decizia TAS la câteva ore după ce aceasta a fost anunțată. Ea a spus că e gata să se întoarcă în circuit.

Simona Halep a primit, în sfârșit, vestea mult așteptată marți: Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus suspendarea de la patru ani la doar nouă luni, iar fostul lider mondial este pregătită să revină pe teren.

La finalul unei zile excelente, care i-a readus posibilitatea de a juca tenis, Simona Halep a dorit să transmită un mesaj susținătorilor și celor care au avut încredere în ea până la capăt.

„Ziua de astăzi (ieri, n.r.) a reprezentat un moment esențial, când tribunalul a pronunțat verdictul, confirmând poziția mea și aducând lumină în acest caz.

(1) Printr-o hotărâre unanimă, tribunalul m-a absolvit de orice abatere privind acuzațiile de dopaj în sânge. (2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv la Roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a dus la o sancțiune redusă la nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a cerut ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elvețieni.

În mijlocul acestei provocări, credința mea neclintită în integritatea adevărului și în principiile dreptății a fost călăuză pentru mine.

În ciuda confruntării cu acuzații descurajante și o opoziție formidabilă, spiritul meu a rămas pozitiv, ancorat în convingerea neclintită de a fi un sportiv curat.

Această încercare a fost o demonstrație a rezistenței, iar triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie care, deși amânată, este extrem de îmbucurătoare.

Îmi exprim recunoștința sinceră echipei mele de avocați, a căror credință fermă și dăruire excepțională au fost esențiale în această perioadă tulbure.

De asemenea, sponsorii mei, fanii fideli și câțiva colegi admirabili au fost pilonii mei de putere, oferindu-mi sprijin și solidaritate neclintită. Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea, permițându-mi să susțin această cauză până la un verdict drept și onorabil.

Aștept cu nerăbdare să întorc această pagină și să mă alătur circuitului cu mai multă putere și cu suflu proaspăt.

Cu dragoste și recunoștință, Simona” – a fost mesajul Simonei Halep transmis pe rețelele de socializare.