Simptomele infecției cu coronavirus, tot mai asemănătoare cu cele ale unei răceli

Simptomele infecției cu coronavirus se schimbă, iar în prezent seamănă, mai degrabă, cu unele specifice unei răceli, spun specialiștii medicali din Canada.

Cele mai raportate simptome ale infecției cu coronavirus sunt acum durerile de cap, dureri în gât și scurgerile nazale, potrivit echipei de cercetare din spatele unei aplicații britanice de urmărire a simptomelor, iar experții medicali din Canada spun că diferiți factori ar putea determina boala să se manifeste ca o răceală obișnuită, potrivit cbc.ca.

Descoperirile provin din aplicația ZOE COVID Symptom Study, care le-a permis locuitorilor din Marea Britanie să-și raporteze simptomele zilnic.

„De la începutul lunii mai, am urmărit simptomele și nu sunt la fel ca la început”, a declarat cercetătorul principal al echipei, Tim Spector.

Cefaleea, durerea în gât, scurgerile nazale și febra sunt acum primele patru simptome cel mai des raportate.

”Nu sunt simptome clasice, vechi. Pare că varianta asta funcționează diferit”, a mai spus el.

Dar alții spun că este mai puțin probabil ca această variantă extrem de transmisibilă să provoace o schimbare reală a simptomelor și mai probabil că alți factori – inclusiv vârsta celor infectați, ar putea fi în spatele acestor simptome.

Persoanele mai tinere sunt mai susceptibile de a avea simptome mai ușoare

Dr. Zain Chagla, specialist în boli infecțioase la Universitatea McMaster din Hamilton, a declarat că infecția cu coronavirus seamănă tot mai multe cu o răceală, motiv pentru care foarte multe persoane se pot infecta cu SARS-CoV-2 fără să știe.

„Aș da vina mai mult pe factorii din gazde, nu pe virus”, a mai spus el.

Având în vedere că tot mai multe țări au prioritizat vârstnicii, în ceea ce privește vaccinarea, tinerii sunt mai susceptibili să se infecteze.

”Cred că, odată cu trecerea timpului, vom descoperi că simptomele se află în strânsă legătură cu vârsta și cu diferitele variante ale coronavirusului”, au mai adăugat specialiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...