Rusia acuză: Simulare de atac nuclear (VIDEO)

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a acuzat SUA că a simulat un atac nuclear asupra Rusiei din două direcții diferite, la începutul acestei luni, și s-a plâns că bombardiere B-52 s-au apropiat la o distanță de 20 km de granița cu Rusia.

Acuzațiile Moscovei vin într-un moment de mare tensiune cu Washingtonul pe dosarul Ucraina, oficialii americani exprimându-și îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc asupra vecinului său din sud – ipoteză pe care Kremlinul a respins-o ca fiind falsă. Serghei Şoigu a declarat că Rusia a observat o creştere semnificativă a activităţii bombardierelor strategice americane, despre care a spus că au efectuat 30 de zboruri în apropierea Rusiei în această lună. Acesta, a spus el, a fost de 2,5 ori mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, potrivit AFP.

Ce este Global Thunder

Ministrul Apărării a subliniat că în timpul exercițiilor militare americane „Global Thunder”, zece bombardiere strategice americane au repetat lansarea armelor nucleare împotriva Rusiei din direcțiile vest și est”, a declarat Șoigu într-un comunicat al ministerului rus. „Aceste misiuni au fost anunțate public la acea vreme și planificate îndeaproape cu (Comandamentul Strategic), (Comandamentul European), aliații și partenerii pentru a asigura oportunități maxime de instruire și integrare, precum și respectarea tuturor cerințelor și protocoalelor naționale și internaționale”, a replicat locotenent-colonelul Anton Semelroth, purtător de cuvânt al Pentagonului, potrivit US News.

Global Thunder este exercițiul anual al Comandamentului Strategic al SUA, menit să testeze și să demonstreze pregătirea capacităților nucleare ale țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...