Alexandru Rafila solicită o simulare înainte de începerea anului școlar

Profesorul Alexandru Rafila, expert al Organizației Mondiale a Sănătății, solicită o simulare experimentală a desfășurării cursurilor în școli.

Rafila consideră că este o problemă pentru elevi să stea în bănci despărțiți de acele separatoare. „Nu știu cum vor funcționa despărțitoarele de plexiglas în cazul copiilor mici”, a explicat profesorul.

Experiment inedit

Alexandru Rafila propune ca în scurtul răgaz rămas până la începerea școlii să se facă de urgență o simulare experimentală, cu copii în clase, pentru a vedea cum funcționează măsurile preconizate de autorități, înainte de a lua o decizie finală. Profesorul susține că o astfel de simulare este necesară pentru a testa recția micuților, dar și pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19.

Testați pe bază de voluntariat

„Putem încerca o zi, două, se pot găsi copii care să fie aduși de părinți, eventual pe bază de voluntariat, și să vedem cum funcționează o astfel de clasă, cum suportă copiii masca timp de 4-5 ore, care sunt elementele care ar putea să apară, pentru că sunt lucruri la care pur și simplu nu ne gândim în acest moment. Dar dacă facem o simulare, putem să vedem care sunt punctele slabe, putem să intervenim, să renunțăm, poate, la anumite lucruri pe care le hotărâm acum”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la un post de televiziune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...