Simulări ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului, pe repede înainte

Inspectoratele școlare din teritoriu au liber să aleagă datele la care vor organiza propriile simulări ale examenelor naționale, iar acest lucru reduce și mai mult timpul rezervat orelor de predare din primul an școlar organizat pe module.

Inspectoratele școlare din teritoriu au “verde” de la Ministerul Educației (ME) să stabilească datele la care doresc – dacă au în plan acest lucru – să organizeze propriile simulări ale examenelor naționale (Evaluarea Națională și Bacalaureatul).

Față de anul școlar precedent, acum deja mai multe inspectorate au decis să bifeze și această activitate.

Organizarea simulărilor examenelor naționale la nivel local a dat naștere deja și unor mari controverse.

În județul Dâmbovița, de exemplu, numeroși profesori, elevi și părinți sunt revoltați, pentru că Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița a anunțat cu doar două săptămâni înainte că simulările examenelor naționale la nivel local se vor desfășura între 30 ianuarie și 1 februarie a.c.

Mai exact, luni, 30 ianuarie 2023, începând cu ora 09:00,vor fi susținute simulări pentru proba de Limba și literatura română, atât pentru Evaluarea Națională , cât și pentru Bacalaureat.

Marți, 31.01.2023, tot de la ora 09:00, se va susține simularea probei scrise de Matematică din cadrul Evaluării Naționale, în timp ce, în aceeași zi, simularea Bacalaureatului va avea proba obligatorie a profilului.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...