Sinaia primește o sută de refugiați

Publicat: 13 mart. 2022, 21:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Sinaia primește o sută de refugiați

Zilele astea urmează să ajungă în Sinaia, perla Văii Prahovei, o sută de refugiați din Ucraina. Cei mai mulți, după tipicul acestui război, sunt copii și femei. Autoritățile orașului s-au pus pe pregătit spațiile de cazare.

În ajutorul lor a sărit o delegație din orașul cu care Sinaia e înfrățită, Cascais din Portugalia, trimisă de primarul Carlos Carreiras. Așa că, primarul Vlad Oprea s-a întâlnit cu viceprimarul Miguel Pinto Luz, Francisco Kreye, consilier local și Luis Almeida Capao, CEO Cascais Ambiente, ca să hotărască despre modul în care vor fi primiți cei o sută de refugiați.

Astfel, oamenii care ajung la Sinaia vor primi cazare și hrană și tot ce e necesar, dar și jucării și cărți pentru copii. Toți cei o sută de refugiați pleacă apoi, cu autocarele asigurate de Primăria Sinaia la aeroport și apoi în Portugalia, la Cascais, unde au decis să se stabilească, pentru moment. Au și acolo asigurate casă și masă, dar și loc de muncă pe perioada de ședere în Portugalia. Refugiații speră că, totuși, războiul va înceta și se vor întoarce, în siguranță, acasă. Nina Marcu