Sindicaliștii de la Apele Române cer demiterea „jupânului” angajărilor ilegale și cu dedicație

Publicat: 11 feb. 2021, 08:56, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Sindicaliștii de la Apele Române cer demiterea „jupânului” angajărilor ilegale și cu dedicație
ANAR

Președintele Sindicatului Mureș din Apele Române-SMAR, Cornel Brișcaru, a făcut ieri o solicitare inedită noului director general al Administrației Naționale „Apele Române”, Laszlo Barabaș, în contextul scandalurilor privind angajările din această entitate.

„Niciuna dintre chestiunile ilegale nu ar fi putut fi realizate fără concursul direct al directorului Relu Adam”

„Vă solicităm eliberarea imediată din funcția de Director Departament Management Resurse Umane a domnului Relu Adam, ocupantul acestui post”, se precizează în adresa sindicatului către directorul general al ANAR (vezi documentul în facsimil).

De asemenea, în adresa liderului sindical de la SMAR este evidențiată și o realitate privind modul de angajare la ANAR care este trecută cu vederea de mulți ani.

„Păstrarea acestuia în funcție, menținerea atribuțiilor de a gestiona resursele umane ale instituției la orice nivel, după toate chestiunile anormale/ilegale apărute în spațiul public (parte din acestea constituind inclusiv obiect al cercetărilor penale la parchete) reprezintă pentru instituția pe care o conduceți și pentru angajații acesteia, o permanentă amenințare. Niciuna dintre chestiunile anormale/ilegale de care acum știm nu ar fi putut fi realizate fără concursul direct al directorului Relu Adam. Mai toate aveau acceptul și aprobarea scrisă a acestuia, lucru ce poate fi dovedit cu foarte multe acte semnate în timp”, se menționează în solicitarea președintelui SMAR Cornel Brișcaru.

Directori vin și pleacă, dar Adam rămâne

Trebuie precizat că Relu Adam este jupânul resurselor umane de la ANAR de aproape zece ani.

Miniștrii s-au schimbat, directori au venit și au plecat unii chiar către beciul domnesc, dar Relu Adam a rămas pe baricade, deși scandalul angajărilor ilegale pe care le-a girat a zguduit Apele Române mai ceva ca un tsunami.