Sindicaliştii din penitenciare: Ministerul putea angaja şi plăti 2.062 de poliţişti cu banii cheltuiţi pe BMW-uri

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) critică achiziţia de BMW-uri a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi arată că banii cheltuiţi pe bolizii de lux, într-un an, ar fi ajutat ministerul să angajeze şi să plătească aproximativ 2.062 de poliţişti, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

„Cei aproximativ 2.062 de poliţişti ar fi putut fi un real folos pentru cetăţeanul român, întrucât ar fi contribuit la creşterea siguranţei românilor, în contextul în care România se numără printre statele cu cei mai puţini poliţişti din Uniunea Europeană. Mai puţini poliţişti în stradă, mai multe infracţiuni comise, mai multe victime ale infractorilor. Cei aproximativ 2062 de poliţişti ar fi putut diminua numărul orelor suplimentare efectuate de poliţiştii surmenaţi de multitudinea de sarcini incalificabile ale unor şefi înrolaţi politic şi care au tot interesul să slăbească autoritatea şi calitatea
poliţiei române. Poliţiştii slab pregătiţi şi insuficienţi fac aproape imposibilă descoperirea infracţiunilor sau a faptelor reprobabile, iar cetăţeanul de rând decontează”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, cei aproximativ 2.062 de poliţişti ar fi putut reduce deficitul de personal din poliţie, situaţie care ar fi condus la eficientizarea activităţii poliţieneşti şi la degrevarea de sarcini suplimentare ale actualilor poliţişti.

„Miile de dosare care zac efectiv în sertarele Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, din cauza lipsei de personal, s-ar fi redus considerabil”, se menţionează în comunicat.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenţia Ministerului Justiţiei (MJ) „să se poziţioneze departe de asemenea achiziţii cu iz favorizant, ilegal şi obscen de păguboase pentru cetăţean, pentru instituţia penitenciară şi pentru poliţiştii de penitenciare”.

„Într-un târziu, vinovaţii vor răspunde penal. Realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali puşcăriaşi”, se mai spune în comunicat.

1 COMENTARIU

  1. Deci,,daca e ordin,cu placere,,(de sus),asa ca se vor achizitiona autoturisme pentru ca politistii de la rutiera ,sa-i poata ,,alerga ,,pe vitezomanii,din ce in ce mai multi ,pe sosele.Astfel,vom ,vedea la stiri,din ce in ce mai multe ,,curse,,gen Formula 1,,. O solutie,pentru depistarea vitezomanilor ,folosita pe scara larga in alte tari( U.K.)este instalatea de radare fixa cu camere video in ,,cascada,,atat in orase cat si in afara lor.Simpla prezenta a radareror fixe este garantata,pentru reducerea vitezei in limite legale,numai daca soferul este baut sau drogat,fiindca captura video se transforma automat in proba pentru amenda sau retinerea permisului.De ce nu se doreste amplasarea unor astfel de dispozitive ?P.S.Probabil ca unor astfel de aparate,sa nu le,,cada victime,, ,,beizadelele,,si altii ca ele !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...