Sindicaliștii continuă greva. Iohannis: „Cum îndrăznește cineva să pună în pericol examenele?”

Sindicaliștii din Educație resping din nou oferta Guvernului, chiar și după ce Executivul a adoptat ordonanţa care reprezintă ultima ofertă salarială pentru greviştii din educaţie. Liderul sindical Simion Hăncescu a declarat, joi, că nu s-a schimbat nimic față de ziua precedentă.

“Lucrurile nu sunt schimbate faţă de ziua de ieri. Mandatul pe care l-am primit este acela de a respinge oferta. Nu ştiu ce a făcut Guvernul, se pare a dat Ordonanţa. Premierul ne-a invitat la noi discuţii, probabil legate de întreaga listă de revendicări”, a declarat Hăncescu.

El respinge ideea vehiculată de mulți că i-ar fi pierdut din mână pe dascăli și că aceștia ar fi tentaţi să accepte oferta Guvernului.

“Complet fals. Oamenii sunt cei care vor decide. Marţi vor veni oamenii la şcoală, vor analiza lucrurile şi ei sunt cei care vor decide, nu noi liderii. Oamenii sunt cei care sunt suverani”, a spus liderul de sindicat.

Hăncescu a mai precizat că marţi va fi grevă, în continuare.

“Marţi este grevă. Alte date eu nu am la această oră. Oamenii au semnat pentru greva generală, oamenii o încetează”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat de Ziua Copilului că viitorul celor mici nu este posibil fără școală.

„Sunt convins că fără școală evoluția nu este posibilă. De aceea sunt convins că azi, autorități, părinți, dascăli, ca îndeosebi de ziua lor să le recunoaștem dreptul la educație și să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la școală.

Am convingerea că în urma acestor două săptămâni, în care ne-am întâlnit cu liderii de sindicat, repezentanții elevilor, părinților, am înțeles să recunoaștem rolul educației. De aceea am exprimat deschiderea pentru dialog.

Am convocat azi ședința de guvern pentru că e absolut necesar să facem astfel încât să remediem tot ce a fost în acești 30 de ani. Acestea trebuie să fie îndreptate. Este dreptul tuturor celor care își desfășoară activitatea.

Sigur, nu ne putem asigura că printr-o singură decizie aceste probleme o să fie rezolvate.

OUG de azi schimbă radical salarizarea în educație”, a spus Ciucă.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis i-a atacat dur, joi după amiază, pe profesori, spunând că greva a durat un pic cam mult.

Mai mult, șeful statului s-a arătat nedumerit legat de decizia profesorilor de a continua greva, din moment ce salariile se măresc de la 1 iunie, iar pe termen mediu și lung vor fi luate și alte măsuri. ‘Guvernul le–a dat tot ce au cerut”, a precizat Iohannis.

”Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Cine negociază pentru profesori?”, a spus președintele.

Profesorii au primit o creștere salarială netă de 600 lei, din iunie, respinsă de profesori, însă.

1 COMENTARIU

 1. Cretinii astia au inceput de mai mult timp sa aiba decizii dicatoriale.Pai bai mafioților daca profeserii nu au fost de acord cum dati voi OG?Sunteti retardati mintali?Este oricum neconstitutionala.
  7.500 roni si -au dat parlamentarii in plus pe luna in dispreț total fata de oamenii acestei tari.
  Acum ai marit salariile la jepatii de polițiști care agreseaza oamenii pe strada.
  Nu taie pensiile speciale,nu dau afara cataii de oartid,pensionarii cu slujbe la stat.
  Nu intra peste mafia din energie ,gaze,petrol.
  Nu aresteaza conducerea OMV pentru constituire de grup criminal organizat din care fac parte si Virgil Popescu si Misa de la ANAF .
  Revolta este singura solutie sa fie distrusi acesti banditi ,tradatori de tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...