Sindicatul Europol: Un poliţist de la IPJ Gorj diagnosticat cu COVID-19 a murit. Cerem testarea poliţiştilor care sunt în stradă

Publicat: 09 nov. 2020, 08:30, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Sindicatul Europol: Un poliţist de la IPJ Gorj diagnosticat cu COVID-19 a murit. Cerem testarea poliţiştilor care sunt în stradă
politia română

Sindicatul Europol anunță că un polițist de la IPJ Gorj, diagnosticat cu Covid-19, a murit duminică seară. Conform sursei citate, numărul polițiștilor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt în stradă. Sindicaliștii îi solicită ministrului de Interne Marcel Vela testarea tuturor polițiștilor din stradă.

”Abia doar ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Braşov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o soţie sfâşiată de durere şi doi copii de numai câţiva anişori. Este dovada clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu SARS COV2”, precizează sindicaliştii.

Ei acuză Ministerul Afacerilor Interne că evită să explice motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, condiţiile în care numărul celor infectaţi a depăşit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.

”Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nici nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistenţă socială sau cadrele didactice.

 Domnule ministru Vela, câţi poliţişti trebuie să mai ucidă acest virus să luaţi decizia testării? Câte familii vor mai trebui să-şi plângă morţii pentru ca MAI să conştientizeze importanţa testării poliţiştilor? Lipsa de reacţie de care daţi dovadă, vă face autorul moral al morţii al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI”, ”, afirmă reprezentanţii sindicatului.